Volunteer for Life

 

Volunteer for Life
Adresa de email: alinacruceru@gmail.com
Număr telefon: 0733695070
Adresa: Ceahlau, Neamt
Site: http://volunteerforlife.ro/
Pagina Facebook: https://www.facebook.com/miscareainvoluntariat

Proiecte

„Ne este frig! FOARTE, FOARTE FRIG!!! Te rugăm, ajută-ne, nu mai vrem să ne fie frig!”, am auzit în telefon, într-o engleză aproximativă. Erau vocile tremurate ale copiilor cu care m-am împrietenit în tabăra de refugiați din Nea Kavala...

Domenii de activitate

Ajutor în caz de dezastre Educație Servicii de urgență Mediul inconjurator Sănătate Drepturile omului și drepturi cetățenești Probleme etnice sau rasiale. Refugiați Voluntariat

Despre organizație

Asociația „VOLUNTEER FOR LIFE” a fost înființată în primăvara anului 2016 de către Ionuț Ursu, cel care se auto-definește ca fiind „voluntar pe viață”. Având experiența centrelor de plasament în care a crescut și sprijinul unor oameni care, de-a lungul vieții, l-au ajutat necondiționat, Ionuț a creat această asociație din dorința de a sprijini cazurile umanitare și de a organiza activități de voluntariat în domeniul sănătății, al mediului, al educației și al apărării drepturilor omului. De curând, o altă preocupare a asociației este formarea echipelor de voluntariat în vederea intervenției în situații de urgență (calamități naturale - cutremure, inundații etc.), atât în România, cât și în străinătate.


Cu toate că este o asociație tânără, se poate spune că activitatea ei a început încă dinainte de înființarea propriu-zisă, prin acțiunile pe care le-au inițiat sau în care s-au implicat personal președintele, Ionuț Ursu, și vicepreședintele, Adnan Zecheria: voluntariat în Nepal după cutremurul devastator din mai 2015; proiectul „Fiecare copil merită să fie fericit”, derulat în județul Neamț și municipiul București; campanii de strângere de donații pentru persoane defavorizate (vârstnici, familii cu venituri mici, oameni ai străzii).


După înființarea asociației, au urmat alte proiecte, la fel de importante: „Nepal for Life”, o expediție umanitară în regiuni afectate de cutremur din Nepal pentru dotarea spitalelor cu echipamente, instrumentar chirurgical și consumabile medicale, dar și pentru acordarea de asistență medicală în zone rurale; „Refugiații din Grecia au mare nevoie de ajutorul nostru!”, o campanie de strângere de donații pentru taberele de refugiați din Grecia.


În prezent, asociația derulează mai multe proiecte în paralel, atât pentru România, cât și pentru alte țări (Grecia, Nepal) și are din ce în ce mai mare nevoie de sprijinul voluntarilor pentru a le putea duce la bun sfârșit.

Proiecte

Finalizate: 0

Total: 1