Asociatia de Terapie Comportamentala Aplicata

 

Asociatia de Terapie Comportamentala Aplicata
Adresa de email: contact@atca.ro
Număr telefon: 0751.278.391
Adresa: Municipiul Bucuresti, Bucuresti
Site: www.atca.ro
Pagina Facebook: https://www.facebook.com/asociatiatca/?ref=settings

Proiecte

"Traiesc intr-o lume diferita. Sunt izolat. Tu poti sa ma ajuti sa traiesc impreuna cu tine, in lumea ta!"Ajutorul tau este vital si inlatura bariera financiara in fata careia copiii cu autism raman izolati, respinsi, privati de copilarie si de sansa...

Domenii de activitate

Educație Grija socială Sanatate mentală Servicii sociale

Despre organizație

Înființată în 2008, Asociația de Terapie Comportamentală Aplicată – cunoscută ca ATCA, s-a stabilit rapid ca standard profesional în România prin serviciile de formare a terapeuților ABA și prin rezultatele remarcabile în programele de intervenție pentru copiii cu tulburări din spectrul autist.

Președintele asociației -Anca Dumitrescu, este primul specialist român acreditat în terapia ABA.  Expertiza și programele de colaborare cu universități și profesioniști din afară, a permis asociației să fie, din 2010, co-organizator al Conferinței Internaționale ABA la București.

Din 2015, ATCA este acreditată ca provider de servicii de formare continuă ( ACE provider tip 2) de către BACB – singura instituție ce acreditează practicienii ABA în lume. 

Asociația are două centre de terapie, unde 110 copii cu tulburări comportamentale și din spectrul autist urmează terapie recuperatie și se susțin, lunar, gratuit, cursuri pentru cadre didactice și părinți din toată țara.

Misiune

Recuperarea copiilor cu tulburari comportamentale si din spectrul autist; Profesionalizarea si formarea continua a terapeutilor ABA din Romania; Sustinerea de cursuri in terapie comportamentala aplicata pentru cadre didactice si parinti.

Proiecte

Finalizate: 0

Total: 1