Asociatia Invingem Autismul

 

Adresa de email: office@invingemautismul.ro
Număr telefon: 0314 261 368
Adresa: Municipiul Bucuresti, Bucuresti
Site: https://www.invingemautismul.ro/
Pagina Facebook: https://www.facebook.com/InvingemAutismul

Domenii de activitate

Copii Dizabilități Servicii sociale

Despre organizație

Asociația Învingem Autismul a fost înființată în anul 2009, cu scopul de a îmbunătăți viața persoanelor afectate de tulburări din spectrul autismului și alte tulburări de dezvoltare. De atunci, am devenit una dintre organizațiile de referință în acest domeniu din România, cu o activitate cunoscută în recuperarea și integrarea socială a copiilor și tinerilor cu autism.

Asociația este acreditată ca furnizor de servicii sociale, iar din august 2020 serviciul a fost licențiat.


Dintre obiective menționăm:

- să faciliteze accesul persoanelor afectate de tulburări din spectrul autismului (TSA) la servicii eficiente și recunoscute internațional, pentru recuperarea și îmbunătățirea vieții lor.

- să acorde servicii sociale specializate care au ca scop prevenirea sau limitarea unor situații de dificultate sau vulnerabilitate care pot duce la marginalizarea sau excluderea socială a persoanelor afectate de TSA și a familiilor lor.

- să apere respectarea drepturilor persoanelor afectate de TSA și a familiilor lor.

- să crească gradul de conștientizare, la nivelul societății, a problematicii autismului.

 

În 2012, Asociația Învingem Autismul a deschis Centrul Multidisciplinar de Intervenţii Învingem Autismul, în parteneriat cu Direcția de Asistență Socială a Mun. București. În cadrul Centrului de zi de recuperare Învingem Autismul, copiii beneficiază de intervenție personalizată ABA, care are ca scop dezvoltarea abilităților de comunicare, cognitive, autonomie personală, interacțiune socială și intervenții comportamentale. Un alt scop important este dezvoltarea și îmbunătățirea comportamentelor de adaptare la mediu și obținerea independenței. Serviciile acordate beneficiarilor cuprind: evaluarea inițială a copilului la intrarea în terapie, fiind urmată de evaluări periodice, intervenție ABA (Analiză Comportamentală Aplicată) 1 la 1, PECS (Picture Exchange Communication System), limbajul Semnelor, grupuri de socializare, pregatire pentru scoală, Integrarea în școală cu însoțitor, ieșiri în comunitate, asigurarea mesei, consiliere părinți. 

Misiune

Asociația are misiunea de a îmbunătăți viața persoanelor afectate de tulburări din spectrul autismului, urmărind toate palierele de dezvoltare: social, educațional și emoțional, prin servicii psihologice, integrare în societate, creșterea gradului de independență și facilitarea accesului la educație.

Proiecte

Finalizate: 0

Total: 0