ONG Mare Nostrum

 

ONG Mare Nostrum
Adresa de email: event@marenostrum.ro
Adresa: Constanta, Constanta
Site: https://ongmarenostrum.wordpress.com/
Pagina Facebook: https://www.facebook.com/ongmarenostrum?fref=ts

Domenii de activitate

Educație Mediul inconjurator Voluntariat

Despre organizație

ONG Mare Nostrum este o asociaţie non-profit, apolitică şi independent ecologistă din Constanţa, înfiinţată în 1993 la iniţiativa unor tineri specialişti, din diferite domenii legate de cercetarea marină şi protecţia mediului, care au realizat că ştiinţa singură nu poate rezolva gravele dezechilibre ecologice apărute în regiunea Mării Negre. Organizația luptă de peste 20 ani pentru conservarea biodiversităţii şi salvarea ecosistemului marin al Mării Negre. 

Departamentul de voluntariat şi internship Mare Nostrum se dezvoltă în mod constant, fiind unul dintre departamentele cele mai dinamice ale organizaţiei. Voluntarii sunt implicați în cadrul evenimentelor noastre (cum ar fi Mărțișorul Eco, Ora Pământului, Ziua Mediului, Ziua Delfinului etc.), în campanii publice de informare și conștientizare, activități de împădurire, prezentări la clasă pe diverse teme și activități organizatorice (pentru cei care doresc să se implice mai mult).

Misiune

Mare Nostrum este o organizaţie deschisă tuturor cetăţenilor preocupaţi de degradarea mediului litoralului românesc, a cărei misiune este de a determina schimbarea practicilor şi atitudinilor actuale ale comunităţilor locale, factorilor de decizie şi altor grupuri de interese, cu cele care asigură conservarea şi utilizarea raţională a resurselor naturale din zona costieră românească. Punând accentul pe parteneriat şi respectul faţă de mediul înconjurător, Mare Nostrum activează în direcţia conştientizării publice, a educaţiei ecologice şi creează presiune faţă de factorii decizionali, pentru protecţia efectivă a mediului Mării Negre şi zonei costiere româneşti.

Proiecte

Finalizate: 0

Total: 0