Strangere de semnaturi impotriva Parteneriatul Transatlantic pentru Comerț și Investiții

În cadrul proiectului "Campania STOP TTIP - FânFest - Roșia Montană"

Cand:

Vin, 14 Aug 2015 - Dum, 16 Aug 2015 Peste noapte da

Unde:

Roșia Montană, Alba - FânFest

Domenii de activitate:

Mediul inconjurator Grija socială Drepturile omului și drepturi cetățenești Politică Managementul capitalului natural Educatie globala Internationalism

Distribuie

Detalii proiect

Voluntari
Necesari: 10
Înscriși: 0
Competențe necesare
Activitatea tineret
Alte detalii
Transport asigurat: da

Cod încorporat

Organizator: Fundația Terra Mileniul III
2015-08-14 - 2015-08-16
Mediul inconjurator Grija socială Drepturile omului și drepturi cetățenești Politică Managementul capitalului natural Educatie globala Internationalism
Preia cod

Fisiere atașate

forumlar-strangere-semnaturi-tipografie.pdf
ttip-de-ce-ne-ingrijoreaza.pdf
În cadrul campaniei STOP TTIP Romania trebuie să stranga 24.000 de semnături.

Descriere Oportunitate

Conform definiţiilor oficiale, publicate pe siteurile Comisiei Europene, Parteneriatul Transatlantic pentru Comerț și Investiții („TTIP”)  este un acord comercial în curs de negociere între Uniunea Europeană și Statele Unite. Prevederile acestui acord au ca scop ‘’înlăturarea barierelor din calea comerțului (tarife vamale, reglementări inutile, restricții privind investițiile etc.) într-o gamă largă de sectoare economice, pentru a facilita cumpărarea și vânzarea de mărfuri și servicii între UE și SUA.”

Aşadar, scopul principal al TTIP, după cum recunosc chiar autorii negocierilor, este de a elimina anumite „bariere” de reglementare care limitează profiturile corporațiilor transnaționale de pe ambele părţi ale Atlanticului. Aceste „reglementări inutile”, sunt de fapt standardele sociale și reglementările de mediu care reușesc (încă) să protejeze cetățenii europeni de abuzuri ale corporațiilor sau de  substanțe nocive in alimentație sau mediu înconjrător. Bariere pot fi drepturile din domeniul muncii, normele de siguranță alimentară (inclusiv restricțiile ce privesc OMG-urile), condiţiile de utilizarea substanțelor chimice toxice și legile privind protecția datelor personale.

Motivele care stau la baza impotrivirii noastre le găsiți pe: http://stopttip.ro/category/cum-te-afecteaza-pe-tine/ 

Avem nevoie de voluntari pentru a putea sa strangem cât mai multe semnături și a îndeplini cvorumul necesar - 24.000. Până acum la nivel european s-au strans aproape 2 milioane și jumătate de semnături, din care doar vreo 8000 de semnături sunt din Romania.

Pe parcursul festivalului FânFest vrem să strângem semnături de la persoanele prezente, iar în schimbul ajutorului pe care ni-l vei da putem să iți decontăm transportul (biletul de tren) să îți asigurăm un loc de cort și un cort, pe care ar trebui să îl decorezi cu obiecte personale (izopren, sac de dormit, pătură... etc.) și desigur - contract de voluntariat pe perioada desfășurării activității respective.

Pentru detalii ne puteți contacta la:

mădălina.enache@terramileniultrei.ro

0730.081.019


Alte informații

Semnaturile se pot strange atat online (http://stopttip.ro/formular-de-semnat-online/ ) cat si offline (http://stopttip.ro/aduna-semnaturi/).
Ai fost prezent la eveniment? Lasă-ți părerea!
Nu există recenzii

Cum aplic ca voluntar?

:
Înscrierile la acest proiect s-au inchis Vineri, 07 August 2015

Localizare

Localitate: Rosia Montana, Alba

Descriere organizator

TERRA Mileniul III este o organizatie de protectie a mediului ce promoveaza programe de dezvoltare sustenabila la nivel national si international in domeniul energiei, transportului si al schimbarilor climatice.

Contactează organizator