Ghidarea persoanelor nevazatoare prin Cartierul Creativ.

În cadrul proiectului "Clubul de Mobilitate Urbană"

Cand:

Sâm, 23 Iun 2018

Unde:

Strada Schitu Magureanu

Domenii de activitate:

Grija socială Voluntariat Dezvoltare personală

Distribuie

Detalii proiect

Voluntari
Necesari: 15
Înscriși: 0

Cod încorporat

Organizator: A.M.A.I.S.
2018-06-23 - 2023-09-25
Grija socială Voluntariat Dezvoltare personală
Preia cod
Căutăm persoane care, indiferent de profesie, doresc să ajute la integrarea celor cu diverse dizabilități.

Descriere Oportunitate

Dragi exploratori urbani – nevazatori si tipici, stim ca va plac provocarile orasului, asa ca vara aceasta atelierele #CMUSenseability se transforma in Probele de Mobilitate! 

Alaturi de voi, facem pasi pe nevazute catre un viitor #BucurestiIncluziv, prietenos cu o comunitate diversa. Descoperim orasul pas cu pas, intr-un experiment senzorial pentru a incuraja explorarea urbana si sustine integrarea sociala a persoanelor cu deficiente de vedere. 

Continuam pe 23 iunie cu provocarea de a explora pe nevăzute o parte din Cartierul Creativ - nevazatori si tipici, va invitam sa va lasati ghidati de baston, aplicatii mobile, sunete si arome. Cartierul creativ este o platformă anume făcută pentru a promova antreprenorii din industriile creative și artiștii și designerii în curs de afirmare. Doar o simplă privire pe hartă și o să-ți dai seama că e un origami al minților imaginative de azi și de mâine. A căror diversitate o poți observa în identitatea grafică a Cartierului, în acele forme geometrice ascuțite sau rotunjite colorate în roz, verde, negru și albastru, tot atâtea moduri caleidoscopice de a vedea viitorul Bucureștiului. Weekend-ul acesta Cartierul Creativ este strada Schitul Măgureanu, care se va închide pentru mașini și se va deschide cu multe activități pentru pietoni.

Cum decurge Proba de Mobilitate la Pietonale în Cartierul Creativ, ediția a II-a - Picnic Urban: 

- Ora 11:00 ne întâlnim la Piata Univeristății, în pasaj la ieșirea de la metrou, formăm echipele, ne setăm pe telefon punctul de întâlnire și pornim pe rând spre festival;
- Intre 11:20 – 13:00 exploram traseul indicat de Google Maps – regina Elisabeta si apoi prin parcul Cismigiu pentru a ieși pe Schitul Măgureanu; aici vom explora activitățile de la festival;
- Ora 13:00-14.00 concurs de șah pe nevăzute în cadrul festivalului. 

Detalii la telefon 07575AMAIS sau contact@amais.ro. 

Vino și tu la experimentul pe nevăzute din Cartierul Creativ și susține un viitor #BucurestiIncluziv!

Alte informații

Voluntarii vor participa, înainte de eveniment, la un training unde vor învăța căteva principii despre mobilitate clasică și tehnologie asistivă.
Ai fost prezent la eveniment? Lasă-ți părerea!
Nu există recenzii

Cum aplic ca voluntar?

Voluntarii trebuie să doar să apese butonul "Particip". :
Înscrierile la acest proiect s-au inchis Vineri, 22 Iunie 2018

Organizator

Localizare

Localitate: Municipiul Bucuresti, Bucuresti
Adresă: DN3 129, București 030167, România

Descriere organizator

Asociația Metodelor Alternative de Integrare Socială a fost înfiinţată la începutul anului 2015 și promovează proiectarea incluzivă. Suntem ghidați de convingerea că arhitectura și designul pot influența societatea în bine. Echipa noastră este compusă din arhitecți, psihologi, programatori, copywriteri și colaboreaza cu sociologi, educatori, artiști și alte entități din domenii cu impact direct asupra problemelor sociale.

Contactează organizator