Voluntarii vor facilita împrietenirea copiilor migranți cu alți copii

În cadrul proiectului "MINT- Mentorat pentru integrarea copiilor afectați de migrație"

Cand:

Lun, 24 Iun 2019 - Dum, 02 Feb 2020

Unde:

Bucuresti

Domenii de activitate:

Educație

Distribuie

Detalii proiect

Voluntari
Necesari: 10
Înscriși: 0
Competențe necesare
Consiliere, informare și asistență Predare, instruire și ghidare
Alte detalii
Transport asigurat: da

Cod încorporat

Proiectul MINT este implementat în Romania de către Fundația Terre des hommes și este desfășurat

Descriere Oportunitate

Inainte de a participa ca voluntari, tinerii vor beneficia de un curs de formare de doua zile, in perioada 1-2 iulie, in Predeal. 

Cursul se desfășoară în cadrul proiectului european MINT - "Mentorat pentru integrarea copiilor afectați de migrație", proiect ce urmărește să sprijine procesul de integrare socială, culturală și educațională a copiilor și tinerilor migranți și refugiați, nou-sosiți în România, prin includerea acestora în cadrul unui program de mentorat.


Formarea va fi interactivă, bazată pe învățare prin experimentare. Participanții  vor avea oportunitatea de a participa la discuții de grup, la jocuri și activități interactive și creative, care îi vor sprijini ulterior în desfășurarea, într-o manieră participativă, a unui program de mentorat, de tip peer-to- peer, ce promovează integrarea socială, educațională și dezvoltarea abilităților de viață ale copiilor și tinerilor migranți și refugiați.  

Alte informații

Programul de mentorat se desfășoară pe o perioadă de 9 luni și presupune inițial formarea voluntarilor locali și ulterior, asocierea acestora cu copiii migranți și refugiați. Mentorii și copiii vor fi implicați atât în întâlniri individuale cât și de grup, care se concentrează pe sprijin educational și de limbă, precum și pe activități recreaționale precum jocurile.
Ai fost prezent la eveniment? Lasă-ți părerea!
Nu există recenzii

Cum aplic ca voluntar?

Daca ai intre 18 si 25 ani, stii sa asculti, esti empatic si creativ, esti rabdator cand copiii considera dificil sa isi exprime sentimentele, crezi in drepturile si participarea copiilor, esti curios sa afli despre alte culturi, Fii voluntar! Vino si lucreaza cu noi! Poti aplica pe adresa de e-mail cristina.vladescu@tdh.ch :
Înscrierile la acest proiect s-au inchis Luni, 24 Iunie 2019

Organizator

Localizare

Localitate: Municipiul Bucuresti, Bucuresti

Descriere organizator

Infiintata in 1960 in Elvetia si activa in peste 35 tari ale lumii, Fundatia Terre des hommes a avut o prezenta neintrerupta in Romania incepand din anul 1992, contribuind la imbunatatirea sistemului de protectie a copilului, reforma asistentei sociale si facilitarea participarii copiilor la dezvoltarea propriei comunitati.


Contactează organizator