În cadrul proiectului "Program de Suport Educațional și Integrare Socială"

Cand:

Mar, 17 Feb 2015 - Mar, 15 Sep 2020

Unde:

Domenii de activitate:

Copii Educație Servicii sociale

Distribuie

Detalii proiect

Voluntari
Necesari: 20
Înscriși: 14
Competențe necesare
Predare, instruire și ghidare

Cod încorporat

Organizator: Fundatia Inocenti - Filiala Bucuresti
2015-02-17 - 2020-09-15
Copii Educație Servicii sociale
Preia cod

Fisiere atașate

Descriere Oportunitate

Programul de Suport Educațional și de Integrare Socială desfășurat de Fundația INOCENȚI – Filiala București a fost inițiat în anul 2011, iar în prezent de desfășoară în mai multe locații:


Locație: Școala Gimnazială nr. 31 – sector 2, București

În cadrul acestei școli sunt înscriși 20 de copii, elevi în ciclul primar ce prezintă risc ridicat de abandon școlar. Intervenția îi vizează atât pe cei mici, cât și pe ceilalți membri ai familiilor, urmărindu-se o îmbunătățire calitativă și pe termen lung a condiției lor sociale.

Ce activități desfășurăm?

Copiii vin zilnic, de luni până joi, în intervalul 12.00-16.00 și vineri în intervalul 12.00 - 14.00, fiind sprijiniți în îndeplinirea sarcinilor școlare și în recuperarea lacunelor de cunoștințe acumulate. De asemenea, conform unui curriculum complementar conceput de specialiștii Fundației Inocenți, copiii participă la activități socio-recreative menite să le dezvolte deprinderi de viață indepedente.

În afara sprijinului zilnic oferit copiilor, oferim părinților aparținători și ceilalți membri ai familiei, întâlniri individuale de consiliere (consiliere juridico-administrativă, psihologică, orientare profesională). Toate acestea au ca scop dezvoltarea și responsabilizarea pentru ceea ce reprezintă în comunitatea din care fac parte.

Alte informații

Proiect finantat United Way Romania
Ai fost prezent la eveniment? Lasă-ți părerea!
Nu există recenzii

Cum aplic ca voluntar?

:
Înscrierile la acest proiect s-au inchis Marți, 15 Septembrie 2020

Localizare

Localitate: Municipiul Bucuresti, Bucuresti
Adresă: Stație 182 282, Bulevardul Lacul Tei, București, România

Descriere organizator

Fundatia Inocenți sprijină copii și familii aflate în situații de risc și previne abandonul maternal. Fundația promovează valori și principii desprinse din Convenția Internațională privind Drepturile Copilului.


Viziunea noastra este aceea de a ne asigura că toți copiii cu nevoi speciale sau dezavantajați din punct de vedere socio-economic primesc sprijinul de care au nevoie pentru a-și atinge potențialul maxim. Ne desfășurăm munca sperând la ziua în care viitorul niciunui copil nu va fi limitat de mediul socio-economic din care provine, când părinții, comunitățile și autoritățile statului vor lucra împreună pentru a sprijini acest ideal.


Personalul și programele noastre: inspiră încredere, crează soluții, dovedesc integritate, arată respect, împărtășesc expertiză, se concentrează pe sustenabilitate, raportează transparent, inițiază schimbări și își asumă responsabilități.

Contactează organizator