În cadrul proiectului "Punți pentru incluziune socială"

Cand:

Mar, 03 Feb 2015 - Sâm, 27 Feb 2016

Unde:

Domenii de activitate:

Copii Educație Grija socială

Distribuie

Detalii proiect

Voluntari
Necesari: 50
Înscriși: 1
Competențe necesare
Predare, instruire și ghidare

Cod încorporat

Organizator: Fundatia Sf. Dimitrie
2015-02-03 - 2016-02-27
Copii Educație Grija socială
Preia cod

Descriere Oportunitate

Proiectul "Punți pentru incluziune socială - Copil - Familie - Comunitate" își propune să rupă ciclul excluziunilor sociale care afectează familiile defavorizate din sectorul 3 București, astfel încât familia să fie implicată și să contribuie direct la rezolvarea problemelor care o fac vulnerabilă.


100 de copii vor beneficia pe durata proiectului de servicii de sprijin la teme și activități de învățare, evaluare și consiliere psihologică, activități de deprinderi viață independentă, participarea la un concurs foto și la un curs de igienă personală, întâlniri și vizite de orientale profesională. 
   120 de membrii ai familiilor incluse în proiect vor beneficia de consiliere socială și psihologică, participarea la cursuri de igienă personală, întâlniri, vizite de orientare profesională și ateliere creativ-ocupaționale.
   60 de membri ai familiilor vor participa la seminarii și grupuri de suport cu scopul de a facilita integrarea acestora pe piața muncii.
   10 profesioniști vor deprinde metode socio-educative inovative în cadrul unei sesiuni de instruire.

Ai fost prezent la eveniment? Lasă-ți părerea!
Nu există recenzii

Cum aplic ca voluntar?

:
Înscrierile la acest proiect s-au inchis Sâmbătă, 27 Februarie 2016

Localizare

Localitate: Municipiul Bucuresti, Bucuresti
Adresă: Strada Lucrețiu Pătrășcanu 9, București, Romania

Descriere organizator

Fundaţia Sf. Dimitrie funcţionează din anul 1996 şi are 2 activităţi principale : un centru social pentru copii şi un atelier protejat în care lucrează tineri cu dizabilităţi. În cei 15 ani de activitate, peste 2000 copii au fost susţinuţi de fundaţie, care a investit peste 2,5 milioane euro în programele socio-educative şi de susţinere financiară a copiilor şi familiilor acestora.

• Centrul pentru Educație și Sprijin Comunitar Sf. Dimitrie oferă : asistenţă şi îngrijire, educaţie şi supraveghere, consiliere psihologică pentru copii şi familie, sprijin material şi financiar familiilor cu venituri insuficiente.

• Atelier protejat pentru tineri cu dizabilităţi : sprijinirea tinerilor cu dizabilităţi în vederea achiziţionării şi dezvoltării de competenţe profesionale necesare integrării pe piaţa muncii, prin crearea şi menţinerea locurilor de muncă în cadrul unei unităţi protejate - Autorizaţie nr. 168 / 2007 / Eliberată de Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Handicap.

Fundaţia răspunde astfel nevoilor sociale ale comunităţii aflate pe raza sectoarelor 2 și 3 ale Capitalei, în care numeroase familii au fost afectate de schimbările majore din ultimii ani prin pierderea locurilor de muncă, a oportunităţilor de obţinere centralizată a unei locuinţe, multe case vechi, naţionalizate, revendicate de foştii proprietari sau în pragul prăbuşirii, o aglomerare a grupurilor de copii ai străzii care frecventează zonele centrale, creşterea consumului de droguri, prostituţia. Cauzele principale ale fenomenelor întîlnite la nivelul acestei comunităţi rezultă din incapacitatea familiilor de a a sigura un mediu securizat şi minim de subzistenţă copiilor, ca urmare a pierderii în timp a funcţiilor şi rolurilor pe care tradiţional familiile l-au avut, pe de o parte, şi apoi ca urmare a lipsei unui răspuns adecvat din partea comunităţii, de cele mai multe ori tributare intervenţiei de tip reactiv. Privarea şi neparticiparea la viaţa comunitară de care aparţin a înstrăinat familiile de valorile societale, expunîndu-le la modele stradale şi de delicvenţă.

Contactează organizator