În cadrul proiectului "Suport Educațional și Integrare Socială com.Cățelu"

Cand:

Vin, 20 Feb 2015 - Mar, 15 Sep 2020

Unde:

Domenii de activitate:

Copii Educație Servicii sociale

Distribuie

Detalii proiect

Voluntari
Necesari: 10
Înscriși: 1
Competențe necesare
Predare, instruire și ghidare

Cod încorporat

Organizator: Fundatia Inocenti - Filiala Bucuresti
2015-02-20 - 2020-09-15
Copii Educație Servicii sociale
Preia cod

Fisiere atașate

Programul de Suport Educațional și Integrare Socială

Descriere Oportunitate

Programul de Suport Educațional și de Integrare Socială desfășurat de Fundația INOCENȚI – Filiala București a fost inițiat în anul 2011, iar în prezent de desfășoară în mai multe locații:


Locație: Școala Gimnaziala nr. 2 – Sat Cățelu, comuna Glina, jud. Ilfov

În cadrul acestei școli sunt înscriși în prezent 16 copii, elevi în ciclul primar și gimnazial ce prezintă un risc crescut de abandon școlar.

Intervenția îi vizează atât pe cei mici, cât și pe ceilalți membri ai familiilor, urmărindu-se o îmbunătățire calitativă și pe termen lung a condiției lor sociale.

Ce activități desfășurăm?

Programul de lucru este de luni până miercuri, în intervalul 10.00 - 16.00. Atât cei din ciclul gimnazial, cât și cei din ciclul primar sunt sprijiniți în îndeplinirea sarcinilor școlare și în recuperarea lacunelor de cunoștințe acumulate. De asemenea, conform unui curriculum complementar conceput de specialiștii Fundației Inocenți, copiii participă la activități socio-recreative menite să le dezvolte deprinderi de viață indepedente.

Comunitatea din Cățelu se confruntă cu reale dificultăți socio-economice, de aceea copiii întâmpină obstacole în demersul didactic existând un risc crescut al abandonului școlar timpuriu. Copiii au nevoie de sprijin, de resurse noi și de modele de urmat.

Alte informații

La CSE 2 se ajunge foarte usor din Bucuresti, cu metroul pana la statia Anghel Saligny apoi 7 minute de mers pe jos pana la scoala. _______________________________________________________________________________________________ Proiect finantat cu ajutorul Fondation D'Harcourt si United Way Romania.
Ai fost prezent la eveniment? Lasă-ți părerea!
Nu există recenzii

Cum aplic ca voluntar?

:
Înscrierile la acest proiect s-au inchis Marți, 15 Septembrie 2020

Localizare

Localitate: Catelu, Ilfov
Adresă: Șoseaua Libertății no.21, Cățelu 077106, România

Descriere organizator

Fundatia Inocenți sprijină copii și familii aflate în situații de risc și previne abandonul maternal. Fundația promovează valori și principii desprinse din Convenția Internațională privind Drepturile Copilului.


Viziunea noastra este aceea de a ne asigura că toți copiii cu nevoi speciale sau dezavantajați din punct de vedere socio-economic primesc sprijinul de care au nevoie pentru a-și atinge potențialul maxim. Ne desfășurăm munca sperând la ziua în care viitorul niciunui copil nu va fi limitat de mediul socio-economic din care provine, când părinții, comunitățile și autoritățile statului vor lucra împreună pentru a sprijini acest ideal.


Personalul și programele noastre: inspiră încredere, crează soluții, dovedesc integritate, arată respect, împărtășesc expertiză, se concentrează pe sustenabilitate, raportează transparent, inițiază schimbări și își asumă responsabilități.

Contactează organizator