În cadrul proiectului "Piesa de rezistenta: de la spectator la actor"

Cand:

Joi, 05 Mar 2015 - Mar, 30 Iun 2015

Unde:

Domenii de activitate:

Ajutor în caz de dezastre Educație Servicii de urgență Mediul inconjurator Voluntariat Dezvoltare comunitară

Distribuie

Detalii proiect

Voluntari
Necesari: 8
Înscriși: 1
Competențe necesare
Arte, divertisment și muzică Consiliere, informare și asistență Marketing, Media și Comunicații
Alte detalii
Transport asigurat: da
Cazare asigurată : da

Cod încorporat

Organizator: Pro Vobis
2015-03-05 - 2015-06-30
Ajutor în caz de dezastre Educație Servicii de urgență Mediul inconjurator Voluntariat Dezvoltare comunitară
Preia cod

Descriere Oportunitate

Cautam opt voluntari care sa faca parte din echipa de teatru comunitar in proiectul “Piesa de rezistentade la spectator la actor. Aceasta echipa va crea o piesa pe tema dezastrelor naturale, care va fi pusa in scena in patru comunitati rurale. Scopul este sa-i facem pe locuitorii din zonele respective sa constientizeze riscurile la care sunt expusi si masurile de protectie pe care le pot lua.

Judetele in care vom lucra impreuna sunt Bacau, Vrancea, Galati, Buzau. Metoda teatrului comunitar-participativ este una educational-inovativa, cu rolul de a educa si facilita participarea oamenilor in cadrul comunitatii. Piesa de teatru va fi pusa in scena de voluntari-actori amatori si va fi urmata de o dezbatere.


Ca sa poti participa, trebuie sa te gasim in Bucuresti intre februarie-iunie 2015, sa iti doresti sa inveti despre teatrul comunitar si prevenirea dezastrelor, sa fii creativ/a si comunicativ/a, iar daca ai experienta anterioara in metode de interventie sociala, cu atat mai bine.

Pentru a face parte din acest proiect inovativ vei avea responsabilitatea de a:

  • participa la sesiunile de formare (care se vor desfasura in fiecare dintre zilele mentionate de la 10:00-18:00 si sunt obligatorii) pe temele:

    • prevenirea dezastrelor si voluntariat (28-29 martie)
    • teatru comunitar (3-5 aprilie)
  • sa participi la caravana Piesa de Rezistenta in calitate de actor-voluntar in luna mai 2015, cand vom organiza caravana in cele patru comunitati din judetele Bacau, Vrancea, Galati, Buzau.
  • Nu in ultimul rand, cei care se inscriu trebuie sa aiba timp sa participe la repetitiile piesei de teatru comunitar, orele repetitiilor vor fi stabilite impreuna cu echipa.

Alte informații

http://www.provobis.ro/cautam-voluntari-piesa-de-rezistenta/
Ai fost prezent la eveniment? Lasă-ți părerea!
Nu există recenzii

Cum aplic ca voluntar?

:
Înscrierile la acest proiect s-au inchis Luni, 09 Martie 2015

Organizator

Descriere organizator

Pro Vobis - Centrul National de Resurse pentru Voluntariat este de peste 15 ani organizatia care spijina promovarea si dzvoltarea voluntariatului in Romania. Prin proiectele noastre, urmarim aceste directii de actiune:

(1) Networking – Punerea in legatura a diverselor categorii de cetateni (prin intermediul companiilor, institutiilor, ONGurilor la care activeaza, etc.) si oportunitatile de voluntariat din comunitate, cat si racordarea practicilor nationale in domeniul voluntariatului la cele internationale.

(2) Bune practici  – Dezvoltarea de mecanisme multisectoriale inovative si modele de buna practica in domeniul voluntariatului – cu implicarea unor parteneri institutionali (companii, ONGuri, institutii publice precum biblioteci, muzee, scoli, spitale, etc.) – si dezvoltarea unei expertize bogate in managementul programelor de voluntariat in general, cu focus pe voluntari cu competente in domeniul in care lucreaza.

(3) Instrumente - Dezvoltarea de instrumente de benchmarking/evaluare, instruire, standarde de buna practica in domeniul voluntariatului in general si al voluntariatului corporatist in mod special si oferirea de servicii recunoscute in acest sens.

(4) Diseminare - Intarirea pozitiei Pro Vobis ca un centru de know-how, informatii si resurse in domeniul voluntariatului, pentru mass-media, companii, institutii si ONGuri si reflectarea la nivel national si european a miscarii de voluntariat din Romania.

Contactează organizator