Fii un model pentru copiii din medii dezavantajate.

În cadrul proiectului "Program de Suport Educațional și Integrare Socială"

Cand:

Lun, 29 Ian 2018

Unde:

Școala Ferdinand I

Domenii de activitate:

Educație

Distribuie

Detalii proiect

Voluntari
Necesari: nelimitat
Înscriși: 3
Competențe necesare
Arte, divertisment și muzică Predare, instruire și ghidare

Cod încorporat

Organizator: Fundatia Inocenti - Filiala Bucuresti
2018-01-29 - 2021-09-16
Educație
Preia cod
Program de Suport Educațional - Școala Ferdinand

Descriere Oportunitate

Programul de Suport Educațional și Integrare Socială desfășurat de Fundația INOCENȚI – Filiala București a fost inițiat în anul 2011, iar în prezent de desfășoară în mai multe locații:

Locație: Școala Ferdinand I  – sector 2, București

În cadrul acestei școli sunt înscriși 14 de copii, elevi în ciclul primar ce prezintă risc ridicat de abandon școlar. Intervenția îi vizează atât pe cei mici, cât și pe ceilalți membri ai familiilor, urmărindu-se o îmbunătățire calitativă și pe termen lung a condiției lor sociale.

Ce activități desfășurăm?

Copiii vin zilnic, de luni până joi, în intervalul 12.00-15.00 și vineri în intervalul 12.00 - 14.00, fiind sprijiniți în îndeplinirea sarcinilor școlare și în recuperarea lacunelor de cunoștințe acumulate. De asemenea, conform unui curriculum complementar conceput de specialiștii Fundației Inocenți, copiii participă la activități socio-recreative menite să le dezvolte deprinderi de viață indepedente.

În afara sprijinului zilnic oferit copiilor, oferim părinților aparținători și celorlalți membri ai familiei, întâlniri individuale de consiliere (consiliere juridico-administrativă, psihologică, orientare profesională). Toate acestea au ca scop dezvoltarea și responsabilizarea pentru ceea ce reprezintă în comunitatea din care fac parte.
Ai fost prezent la eveniment? Lasă-ți părerea!
Nu există recenzii

Cum aplic ca voluntar?

Locație: Școala Gimnazială nr. 31 – sector 2, București În cadrul acestei școli sunt înscriși 20 de copii, elevi în ciclul primar ce prezintă risc ridicat de abandon școlar. Intervenția îi vizează atât pe cei mici, cât și pe ceilalți membri ai familiilor, urmărindu-se o îmbunătățire calitativă și pe termen lung a condiției lor sociale. Ce activități desfășurăm? Copiii vin zilnic, de luni până joi, în intervalul 12.00-16.00 și vineri în intervalul 12.00 - 14.00, fiind sprijiniți în îndeplinirea sarcinilor școlare și în recuperarea lacunelor de cunoștințe acumulate. De asemenea, conform unui curriculum complementar conceput de specialiștii Fundației Inocenți, copiii participă la activități socio-recreative menite să le dezvolte deprinderi de viață indepedente. În afara sprijinului zilnic oferit copiilor, oferim părinților aparținători și ceilalți membri ai familiei, întâlniri individuale de consiliere (consiliere juridico-administrativă, psihologică, orientare profesională). Toate acestea au ca scop dezvoltarea și responsabilizarea pentru ceea ce reprezintă în comunitatea din care fac parte. :
Înscrierea la acest proiect se face în baza confirmării din partea organizatorului
Participă

Localizare

Localitate: Municipiul Bucuresti, Bucuresti
Adresă: Bdul. Gării Obor, nr. 16 - Sector 2, București

Descriere organizator

Fundatia Inocenți sprijină copii și familii aflate în situații de risc și previne abandonul maternal. Fundația promovează valori și principii desprinse din Convenția Internațională privind Drepturile Copilului.


Viziunea noastra este aceea de a ne asigura că toți copiii cu nevoi speciale sau dezavantajați din punct de vedere socio-economic primesc sprijinul de care au nevoie pentru a-și atinge potențialul maxim. Ne desfășurăm munca sperând la ziua în care viitorul niciunui copil nu va fi limitat de mediul socio-economic din care provine, când părinții, comunitățile și autoritățile statului vor lucra împreună pentru a sprijini acest ideal.


Personalul și programele noastre: inspiră încredere, crează soluții, dovedesc integritate, arată respect, împărtășesc expertiză, se concentrează pe sustenabilitate, raportează transparent, inițiază schimbări și își asumă responsabilități.

Contactează organizator