Cercetare cu privire la cheltuirea clientelara a banilor publici

În cadrul proiectului "Inițiativa pentru o Justiție Curată"

Cand:

Dum, 20 Sep 2015 - Dum, 20 Dec 2015

Unde:

Bucuresti, sediul organizatiei, din strada Matei Millo 12

Domenii de activitate:

Educație

Distribuie

Detalii proiect

Voluntari
Necesari: nelimitat
Înscriși: 0
Competențe necesare
Administrație

Cod încorporat

Organizator: Expert Forum
2015-09-20 - 2015-12-20
Educație
Preia cod
Ne adresam tinerilor care vor sa invete despre clientelism politic și dedesubturile guvernarii

Descriere Oportunitate

Dacă vrei să înveți ce înseamnă politici publice, justiție, stat de drept, dar și clientelism sau captura statului, poți lucra alături de experții EFOR și mai ales poți învăța dedesubturile guvernării și mecanismele de distribuție preferanțială a banului public. Vei analiza legi, bugete publice și vei înțelege mai multe despre cum funcționează administrația publică.

Trimite-ne un CV și o scrisoare de intenție de maximum o pagină prin care să ne explici de ce crezi că ești potrivit (ă) pentru un internship de 2-3 luni la EFOR, la adresa septimius.parvu@expertforum.roÎți propunem un stagiu de 15 ore pe săptămână (negociabile și flexibile), în cadrul căruia îți oferim pregătire, un sediu în care vei găsi o echipă primitoare și toate condițiile pentru învățare.

Ce implică stagiul de internship:

  • Analiză de legislație și baze de date (nu sunt necesare cunoștințe avansate)
  • Învățarea unor instrumente legale, cum ar fi cererile de informații de interes public
  • Deschidere pentru a învăța administrare și asistență de proiect (organizare și participare de evenimente, lucrul cu decidenții și beneficiarii etc)

 

Stagiul nu va fi plătit, însă la finalul programului de internship de trei vei primi un certificat de voluntariat și recomandări.

Ai fost prezent la eveniment? Lasă-ți părerea!
Nu există recenzii

Cum aplic ca voluntar?

:
Înscrierile la acest proiect s-au inchis Duminică, 20 Septembrie 2015

Organizator

Localizare

Localitate: Municipiul Bucuresti, Bucuresti
Adresă: Matei Millo 12, apt 21, sector 1

Descriere organizator

Suntem un think tank din Bucureşti înfiinţat de experţi cunoscuţi în politici publice şi reforma administraţiei. Domeniile pe care le acoperim includ: reforma administraţiei şi integritate; descentralizare şi finanţe publice; reforma justiţiei şi anticorupţie; politici sociale şi pensii; energie şi transporturi; sănătate; procese electorale şi cetăţenie activă.

Încă de la început, ne-am propus să dezvoltăm parteneriate cu comunitatea de afaceri şi alţi actori pentru a lupta împreună pentru o guvernare mai integră şi mai responsabilă, pentru transparenţa bugetelor publice şi pentru politici publice predictibile, care să ţină cont de opiniile celor pe care îi vizează. Facem acest lucru monitorizând ce se întâmplă în diverse sectoare publice, organizând dezbateri, luând poziţii publice în media. Lucrăm cu mediul de afaceri pentru analize de politici publice în domenii ca fiscalitate şi bugete publice, sănătate, pensii, impozitarea şi politicile publice din domeniul energiei etc. Încercăm să implicăm cât mai mulţi actori, cetăţeni interesaţi, comunitatea de afaceri, asociaţii, publicul larg, care să ni se alăture public când solicităm reforme în sectoarele pe care le urmărim şi să ne sprijine financiar sau în alte moduri pentru a creşte impactul eforturilor noastre.

Experţii noștri au fost implicaţi în cele mai importante evaluări ale reformelor instituţionale în administraţia publică şi au analizat maşinăria deciziilor de politici publice în ultimii ani în România şi ţările vecine (în special Balcanii de Vest şi Moldova), prin colaborări cu Comisia EuropeanăConsiliul EuropeiBanca Mondială  sau Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare. Suntem deseori invitaţi de Guvern să participăm în grupuri de lucru pentru structurarea de strategii si proiecte legislative.

Am beneficiat de sprijin de la parteneri internaţionali pentru promovarea transparenţei şi bunei guvernări în România şi în regiune (Croaţia, Serbia, Moldova) pentru monitorizarea administrării corecte şi transparente a bugetelor publice. De asemenea, am obținut sprijinul Ambasadei SUA pentru proiecte în zona de justiție în România; ambasada Marii Britanii din Zagreb a finanțat o serie de proiecte de asistență tehnică pentru implementarea legii accesului la informații publice în Croația, iar Ambasada Marii Britanii ne-a sprijinit în proiectele noastre referitoare la reforma sectorului energiei.

Am aderat la Open Government Partnership pentru a asista guvernele pentru creșterea transparenței informațiilor și deciziilor publice. Membrii noștri sunt frecvent solicitați să participe în grupuri de lucru pentru structurarea de strategii și proiecte legislative de către Guvernul României. Suntem membri în mai multe coaliții pentru apărarea statului de drept și consolidarea justiției, reforma administrativă sau cea electorală.  La nivel european, președintele EFOR, Sorin Ioniță este membru al CESE (organ consultativ al UE) în secțiunile Transport-Energie și Mediu-Agricultură; Laura Ștefan face parte din comisia de 17 experti pentru monitorizarea statelor membre UE privind politicile anti-corupție și transparență.

Contactează organizator