În cadrul proiectului "Stagiu EVS in Spania - 9 luni"

Cand:

Vin, 01 Mai 2015 - Dum, 31 Ian 2016

Unde:

Domenii de activitate:

Dizabilități Educație Sănătate Grija socială Drepturile omului și drepturi cetățenești Sanatate mentală Reabilitare Sport și recreere Tineret Voluntariat

Distribuie

Detalii proiect

Voluntari
Necesari: 1
Înscriși: 0
Competențe necesare
Activitatea tineret Arte, divertisment și muzică Consiliere, informare și asistență Îngrijire Sport
Alte detalii
Transport asigurat: da
Cazare asigurată : da

Cod încorporat

Organizator: Pro Vobis
2015-05-01 - 2016-01-31
Dizabilități Educație Sănătate Grija socială Drepturile omului și drepturi cetățenești Sanatate mentală Reabilitare Sport și recreere Tineret Voluntariat
Preia cod

Descriere Oportunitate

Vrei sa pleci 9 luni ca voluntar EVS in Plasencia, Extremadura Nord, Spania?

Stagiul de voluntariat incepe la 1 mai 2015, cand ASOCIACIÓN MULTIDEPORTIVA EUEXIA asteapta 3 voluntari EVS (din Romania, Italia si Suedia).

Voluntarii vor organiza activitati pentru timpul liber al pacientilor Centrului de zi pentru persoane cu deficiente intelectuale. Tipul de activitate va fi stabilit impreuna cu coordonatorul programului EVS, in funcție de interesele, cunostintele si pasiunile voluntarilor, care vor fi incurajati sa-si dezvolte propriile proiecte in cadrul centrului. Asociatia este complet deschisa la idei noi, intrucat scopul declarat al acesteia este acela de a crea un spatiu comun pentru imbogatirea experientelor. Pacientii sunt persoane deschise, doritori de interactiune, care trebu percepute ca persoane functionale, normale. Voluntarii sunt incurajati sa vina cu idei, sa gandeasca actiuni atragatoare, asa incat pacienti sa simt ca petrec timpul liber placut, cu un prieten, intr-o atmosfera naturala si relaxata. Daca stiti limba spaniola, macar la nivel conversational, este un avantaj pentru momentul in care veti interactiona pentru prima data cu pacientii. 

In luna august, voluntarii vor participa in cadrul unei activitati de 2 saptamani in natura, alaturi de alti voluntari locali spanioli, avand dimineata program de jocuri si activitati creative de invatare cu pacientii, in timp ce dupamesele si le vor petrece in natura, explorand si descoperind frumoasa zona montana Extremadura.

Voluntarul EVS selectat, va locui cu alti 4 voluntari, intr-un apartament de 5 camere, avand acoperite integral cheltuielile de cazare si masa, iar cele de transport in limita unui barem dat de program. De asemenea va beneficia de suport lingvistic prin Platforma Lingvistica Erasmus + si va participa la cursurile oferite de Agentia Nationala din Spania in cadrul programului EVS (On-Arrival Training si Mid-Term Meeting).  Mai multe detalii despre functionarea generala a programului EVS puteti gasi pe www.voluntareuropean.ro.

Organizatia gazda ASOCIACIÓN MULTIDEPORTIVA EUEXIA, este o asociatie non-profit plurisportiva, care promoveaza practicarea sportului de catre fiecare segment de populatie. Au mai gazduit pana acum 9 voluntari EVS din tari foarte diferite, care au avut cu totii parte de o experienta de invatare extrem de bogata si marcanta. Coordonatorul voluntarilor EVS este de altfel o fosta voluntara EVS, care a ramas impresionata de oamenii de acolo si de efectul muncii ei.

Procedura de inscriere:

Daca vrei sa aplici pentru acest proiect, te invitam sa trimiti o scrisoare de motivatie aplicata pe proiect si un CV in format European in limba engleza, la adresa voluntar@provobis.ro, pana cel tarziu la data de 14 aprilie 2015.

La aceeasi adresa iti stam la dispozitie cu detalii suplimentare legate de modul de functionare al EVS sau de acest proiect.

Te rugăm sa incluzi in scrisoarea de motivatie referiri legate de activitatile anterioare in care ai fost implicat precum si experienta anterioara in proiecte de tineret sau alte proiecte relevante.

Proiectul este finantat prin programul european Erasmus+.

Alte informații

http://www.provobis.ro/evs-9-luni-plasencia-spania/
Ai fost prezent la eveniment? Lasă-ți părerea!
Nu există recenzii

Cum aplic ca voluntar?

:
Înscrierile la acest proiect s-au inchis Marți, 14 Aprilie 2015

Organizator

Descriere organizator

Pro Vobis - Centrul National de Resurse pentru Voluntariat este de peste 15 ani organizatia care spijina promovarea si dzvoltarea voluntariatului in Romania. Prin proiectele noastre, urmarim aceste directii de actiune:

(1) Networking – Punerea in legatura a diverselor categorii de cetateni (prin intermediul companiilor, institutiilor, ONGurilor la care activeaza, etc.) si oportunitatile de voluntariat din comunitate, cat si racordarea practicilor nationale in domeniul voluntariatului la cele internationale.

(2) Bune practici  – Dezvoltarea de mecanisme multisectoriale inovative si modele de buna practica in domeniul voluntariatului – cu implicarea unor parteneri institutionali (companii, ONGuri, institutii publice precum biblioteci, muzee, scoli, spitale, etc.) – si dezvoltarea unei expertize bogate in managementul programelor de voluntariat in general, cu focus pe voluntari cu competente in domeniul in care lucreaza.

(3) Instrumente - Dezvoltarea de instrumente de benchmarking/evaluare, instruire, standarde de buna practica in domeniul voluntariatului in general si al voluntariatului corporatist in mod special si oferirea de servicii recunoscute in acest sens.

(4) Diseminare - Intarirea pozitiei Pro Vobis ca un centru de know-how, informatii si resurse in domeniul voluntariatului, pentru mass-media, companii, institutii si ONGuri si reflectarea la nivel national si european a miscarii de voluntariat din Romania.

Contactează organizator