În cadrul proiectului "Program de Suport Educațional și Integrare Socială"

Cand:

Mar, 24 Feb 2015 - Mar, 15 Sep 2020

Unde:

Bdul. Lacul Tei, nr. 116 - Scoala Gimnaziala nr. 31

Domenii de activitate:

Tineret Servicii sociale

Distribuie

Detalii proiect

Voluntari
Necesari: nelimitat
Înscriși: 10

Cod încorporat

Organizator: Fundatia Inocenti - Filiala Bucuresti
2015-02-24 - 2020-09-15
Tineret Servicii sociale
Preia cod

Descriere Oportunitate

Programul de Suport Educațional și de Integrare Socială desfășurat de Fundația INOCENȚI – Filiala București a fost inițiat în anul 2011, iar în prezent de desfășoară în mai multe locații:

Locație: Școala Gimnazială nr. 31 – sector 2, București

Programul de Suport Educațional pentru Tineri este destinat elevilor din ciclul gimnazial și liceal care au ajuns la un nivel educațional ridicat față de media comunității de apartenență, dar care prezintă risc crescut de eșec în ceea ce privește continuarea studiilor (nepromovarea examenelor finale).

Programul sprijină în prezent, un număr de 20 tineri proveniți din familii cu grave dificultăți socio-financiare, elevi în anii terminali de gimnaziu și liceu.

Ce activități desfășurăm aici?

Tinerii beneficiază săptămânal de suport specializat oferit de către voluntarii programului, în funcție de planurile educaționale individuale.

Astfel, zilnic, în intervalul 15.00-19.00, au loc meditatii individuale la disciplinele la care aceștia întâmpină dificultăți: limba și literatura română, matematică, biologie, limba engleză, informatică etc.

Scopul final: ușurință în înțelegerea programei școlare parcurse și promovarea examenelor naționale. Intervenția este completată de grupurile de suport organizate de către psiholog, grupuri de consiliere și orientare profesională, activități recreative menite să favorizeze inserția socio-profesională cât mai eficienta.

Alte informații

Proiect finantat de United Way Romania.
Ai fost prezent la eveniment? Lasă-ți părerea!
Nu există recenzii

Cum aplic ca voluntar?

:
Înscrierile la acest proiect s-au inchis Marți, 15 Septembrie 2020

Localizare

Localitate: Municipiul Bucuresti, Bucuresti
Adresă: Bulevardul Lacul Tei 116, București, România

Descriere organizator

Fundatia Inocenți sprijină copii și familii aflate în situații de risc și previne abandonul maternal. Fundația promovează valori și principii desprinse din Convenția Internațională privind Drepturile Copilului.


Viziunea noastra este aceea de a ne asigura că toți copiii cu nevoi speciale sau dezavantajați din punct de vedere socio-economic primesc sprijinul de care au nevoie pentru a-și atinge potențialul maxim. Ne desfășurăm munca sperând la ziua în care viitorul niciunui copil nu va fi limitat de mediul socio-economic din care provine, când părinții, comunitățile și autoritățile statului vor lucra împreună pentru a sprijini acest ideal.


Personalul și programele noastre: inspiră încredere, crează soluții, dovedesc integritate, arată respect, împărtășesc expertiză, se concentrează pe sustenabilitate, raportează transparent, inițiază schimbări și își asumă responsabilități.

Contactează organizator