Asociatia pentru Cultura si Tango

 

Asociatia pentru Cultura si Tango
Adresa de email: contact@tangoact.ro
Număr telefon: 0742356884
Adresa: Municipiul Bucuresti, Bucuresti
Site: http://www.tangoact.ro/

Domenii de activitate

Artă și cultură Educație Sănătate Sport și recreere Tineret Voluntariat

Despre organizație

Asociatia pentru cultura si tango este o organizatie non-guvernamentala, non-profit, nepartizana politic, infiintata in anul 2012. 

Prin membri si voluntarii sai, Asociatia pentru cultura si tango, desfasoara proiecte prin care elevi, studenti, adulti participa la cursuri de tango, in urma carora participantii isi dezvolta competenţele si abilitatile anteprenoriale. Activitatea de educatie non-formala implica cursuri de tango, sesiuni de istorie si cultura, sesiuni de practica.  

Am început sub forma unui grup informal de tineri, pasionaţi de educaţia non-formală prin tango argentinian. Dorinţa noastră, de a transmite limbajul tangolui argentinian cât mai multor persoane, a prins contur în momentul aprobării proiectului „Caravana de tango” (Sub-acţiunea Iniţiative ale Tinerilor, runda 01/11/2011), care presupunea organizarea de cursuri de tango argentinian în 6 licee din Bucureşti. În cadrul proiectului Caravana de tango am format mai mult de 150 de liceeni; am cooptat profesori din licee, voluntari din comunitatea de tango, realizatori de emisiuni Radio (2 emisiuni la Radio România Cultural); am realizat dezbateri despre istoria tangoului, despre importanţa educaţiei non-formale, despre oportunităţile pe care le oferă Programul Tineret în Acţiune; am organizat o conferinţă despre cultura Argentinei cu invitaţi elevi, profesori, scriitori; am participat la evenimente din cadrul liceelor – Balul bobocilor, ; am eliberat certificate Youthpass participanţilor. 

Urmatoarele doua proiecte create si implementate au fost Take the Floor pentru crearea unei curicule de tango si PartenerEU pentru cursuri gratuite de tango.


Misiune

Misiunea asociatiei este de a promova tango-ul argentinian, ca „Bun Cultural Imaterial”, inscris in lista ‘Patrimoniu al Umanitatii’, deoarece personifica diversitatea culturala, dialogul si reprezinta esenta unei comunitati. Printre obiectivele noastre se numara promovarea invatarii nonformale, perfectionarea si afirmarea pe plan personal si profesional.

Proiecte

Finalizate: 0

Total: 0