Fundatia Principesa Margareta a Romaniei Romania

 

Fundatia Principesa Margareta a Romaniei Romania
Adresa de email: oana.budis@principesa.ro
Număr telefon: 031.405.55.54
Adresa: Municipiul Bucuresti, Bucuresti
Site: www.fpmr.ro
Pagina Facebook: https://www.facebook.com/www.fpmr.ro/?fref=ts

Proiecte

TELEFONUL VARSTNICULUI este o linie telefonica gratuita si confidentială, destinata varstnicilor din Romania. La numarul de telefon 0800 460 001 pot suna varstnici care au nevoie de informare si consiliere, dar si daca se simt singuri, din pricin...

Domenii de activitate

Grija socială Oameni în vârstă

Despre organizație

Fundaţia Principesa Margareta a României a fost înfiinţată în 1990 de Alteţa Sa Regală Principesa Moştenitoare Margareta a României cu sprijinul tatălui său, Majestatea Sa Regele Mihai I. Prin programele dezvoltate, Fundaţia urmăreşte să stimuleze voluntariatul şi să inspire spiritul comunitar în comunităţile în care se implică, specificul proiectelor fiind dat de caracterul lor intergeneraţional.

Fundaţia Principesa Margareta a României este una dintre puţinele organizaţii non-guvernamentale care derulează programe sociale dedicate seniorilor, cu sprijinul voluntarilor, într-o manieră intergeneraţională. De-a lungul timpului, Fundaţia a venit în sprijinul vârstnicilor din România prin programe menite să crească calitatea vieţii acestora.

Recunoscând diferitele efecte negative ale izolării sociale a vârstnicilor, Fundația a inițiat programul Telefonul Vârstnicului – o linie telefonică gratuită și confidențială care își propune să lupte pentru demnitatea umană și împotriva izolării și a singurătății, și pentru creșterea calității vieții vârstnicilor peste 65 de ani afectați de singurătate sau în risc de izolare socială.

La numărul de telefon 0800 460 001, persoanele vârstnice primesc informații de interes, sfaturi și îndrumare, din partea operatorilor specializați în asistență socială ai Fundației Principesa Margareta a României.

Linia telefonică este disponibilă între 08.00 și 20.00, de luni până vineri. De asemenea, linia poate fi accesată şi de către cei care doresc să semnaleze un abuz sau o situație dificilă a unui bătrân sau de vârstnicii singuri care simt nevoia de suport emoțional.

Misiune

Descoperim lideri si ii inspiram sa creeze comunitati durabile si autonome.

Proiecte

Finalizate: 0

Total: 1