Club Sportiv Ulpianum Oradea

 

Club Sportiv Ulpianum Oradea
Adresa de email: club_ulpianum@yahoo.com
Număr telefon: 0740150270
Adresa: Oradea, Bihor
Site: www.ulpianum.ro
Pagina Facebook: https://www.facebook.com/ulpianum.oradea

Domenii de activitate

Educație Mediul inconjurator Sănătate Sport și recreere Tineret Voluntariat

Despre organizație

                  Clubul Sportiv „Ulpianum” Oradea s-a născut din dorinţa de a îmbina activităţile sportive in aer liber cu grija fată de mediul înconjurător, familia fiind in centrul fiecărei activitati desfăşurate. Este cunoscut faptul că sportul se practică de regula individual sau in echipe fie masculine, feminine sau de juniori insă asociaţia noastră doreşte să dezvolte un nou concept, de implicare a întregii familii in activităţi fizice şi recreative, intr-un mod care se va dezvolta, cu siguranţă, in viitorul apropiat.

                  „ULPIANUM”,  înfiinţat in anul 2008, este o persoană juridică nonprofit, de drept privat, fără scop lucrativ, având ca deziderat principal desfăşurarea de activităţi sportive, de protecţie a mediului, educatie a tinerilor dar si a adultilor precum si de promovare a voluntariatului. Asociaţia sportiva are ca membri activi acele persoane care doresc sa-si imbunatateasca viata.C.S. Ulpianum si-a propus sa activeze nu doar in domeniul sportiv ci in toate acele domenii care permit initiativa, colaborare, acumularea cunoastintelor si in general dezvoltarea unui spirit sanatos, bazat pe o viata activa.
             Organizația noastră a identificat activitățile sportive și recreative ca mijloc de atragere și menținere a membrilor și/sau voluntarilor in rândul ONG - urilor care s-au propus promovarea unui stil de viață sănătos, datorită faptului ca exercițiul fizic are un potenţial imens de a reuni oameni şi de a li se adresa tuturor, indiferent de vârstă, statut sau origine socială. ONG-urile reprezintă un „barometru” al comunităţii iar o cale de a consolida baza de membri si voluntari este de a-i implica in activităţi, ca participanți pentru început iar apoi ca persoane „resursă” care difuzează principiile si valorile asumate în cadrul asociațiilor.
În numeroase ţări europene sportul îi atrage pe cetăţeni, majoritatea participând în mod regulat la activităţi sportive de masa. Acest lucru generează valori importante precum spiritul de echipă, solidaritatea, toleranţa şi fair play-ul, contribuind la dezvoltarea şi împlinirea personală. De asemenea, sportul promovează contribuţia activă a cetăţenilor UE la societate şi, în acest sens, sprijină cetăţenia activă.
Viziunea noastră este să îmbinăm activităţile sportive cu grija față de mediul înconjurător, prin inițiativă, voluntariat și dezvoltarea unui spirit sănătos, bazat pe viața activa.Valorizăm experiența adulților pentru coordonarea ambițiilor vârstei tinere în construirea unui concept diferit, acela de implicare a întregii familii in activităţi fizice şi recreative. Inovăm, sprijinim comunitatea și, prin mișcare, închegăm idei pentru viitor.

Misiune

Misiunea noastră este să contribuim la dezvoltarea personală a tuturor persoanelor interesate, indiferent de vârstă, statut sau origine socială, prin activități sportive și recreative, prin atragerea și implicarea membrilor și/sau voluntarilor, prin promovarea unui stil de viață sănătos, bazat pe exerciții fizice, alimentație corectă și echilibru emoțional.

Proiecte

Finalizate: 0

Total: 0