Colectarea cărților și trimiterea către Fundație

În cadrul proiectului "Prietenii din Bibliotecă"

Cand:

Mie, 24 Feb 2016 - Vin, 15 Apr 2016

Unde:

Acasă, la biroul voluntarului sau oriunde dorește acesta

Domenii de activitate:

Copii Educație Familii

Distribuie

Detalii proiect

Voluntari
Necesari: 10
Înscriși: 5

Cod încorporat

Organizator: Fundatia pentru Copii Ronald McDonald Romania
2016-02-24 - 2016-04-15
Copii Educație Familii
Preia cod
Dezvoltăm bibliotecile celor două Case Ronald McDonald, pentru familiile cazate aici - copii și părinți

Descriere Oportunitate

Casele Ronald McDonald din București și Timișoara sunt așa numite "Case-departe-de-casă" pentru aproape 1.500 de părinți și copii în fiecare an. Aici beneficiază gratuit de confortul unui cămin părinții veniți din provincie pe durata internării copiilor lor în Spitalele Grigore Alexandrescu și Louis Țurcanu, și o parte dintre micuții veniți la tratamente. Durata medie de ședere este între 11-25 de zile, dar există și familii care locuiesc și peste 6 luni, timp în care încercăm să le fim alături pentru a reduce stresul asociat spitalizării și pentru a le acorda șansa la normalitate.


Așa cum spunea unul dintre micuții noștri, în vârstă de 9 ani, aici, "uitând de spital, pot să îmi trăiesc copilăria." Cărțile devin astfel prilej de normalitate și oferă expediții în lumea cuvintelor, speranță și bucuria copilăriei atât celor mari, cât și celor mici.


De aceea ne propunem să umplem, cu ajutorul vostru, bibliotecile din cele două Case Ronald McDonald.


Scrisul este probabil cea mai grozavă invenție umană, legându-i pe oameni unul de celălalt, cetățeni din epoci îndepărtate, care nu s-au cunoscut unul pe celalalt niciodată. Cărțile rup cătușele timpului. Cartea reprezintă dovada că oamenii sunt capabili de magie.”  Carl Sagan


Vă mulțumim pentru generozitate!


Alte informații

Casele Ronald McDonald se află în București și în Timișoara

Imagini de la eveniment

Ai fost prezent la eveniment? Lasă-ți părerea!
Nu există recenzii

Cum aplic ca voluntar?

Prietenii care se alătură acestei inițiative vor lăsa un comentariu pe pagina proiectului legat de centrul unde ar dori să trimită cărțile. Apoi, voluntarii își vor anunța prietenii și colegii despre implicarea în proiect, lansând un apel către cei care vor să ajute și menționând locul în care se vor putea aduce cărțile donate. La sfârșitul campaniei, voluntarii vor face un colet cu toate donațiile și îl vor transmite către Casa Ronald McDonald menționată la înregistrare.


Cărțile donate pot fi noi sau din biblioteca personală, în stare foarte bună, așa cum și-ar dori fiecare să le primească în dar.

Estimăm că 5 voluntari pentru fiecare centru ar putea strânge cărțile care vor deveni noi prieteni pentru copiii și părinții cazați aici.

:
Înscrierile la acest proiect s-au inchis Vineri, 01 Aprilie 2016

Descriere organizator

        Fundația pentru Copii Ronald McDonald România este principalul susținător al celor două Case din București și Timișoara și, în plus, oferă sprijin diferitelor initiațive care ajută copiii bolnavi și familiile acestora. Casele Ronald McDonald vin în ajutorul părinților copiilor care sunt internați pentru tratamente de lunga durată. Pe durata spitalizării copiilor, părinții nu plătesc cazarea.

Fundația a dezvoltat proiecte și a investit în comunități locale, preponderent în domeniile sănătății și educației și a devenit în scurt timp un aliat atât al copiilor bolnavi, cât și al părinților acestora, oferind un sprijin real și extrem de necesar, dar și complementar celui oferit prin sistemele publice de intervenție.

 

Trei dintre cele mai mari spitale de copii din România au beneficiat de sprijinul Fundației prin dotări succesive cu aparatură și echipamente performante medicale sau non-medicale.

 

Peste 14.000 de părinți au găsit în cele două Case Ronald McDonald confortul unui cămin pe perioada internării copiilor lor.

 

Peste 4.000 de voluntari au dedicat timp și resurse pentru a duce mesajul Fundației mai departe și pentru a atrage sprijin din comunitate

Contactează organizator