Va însoți persoane cu dizabilitate în oraș.

În cadrul proiectului "#nuparcapetrotuar"

Cand:

Mar, 10 Iul 2018 - Dum, 07 Iul 2019

Unde:

Timișoara

Domenii de activitate:

Dizabilități

Distribuie

Detalii proiect

Voluntari
Necesari: nelimitat
Înscriși: 0
Competențe necesare
Befriending, Buddying and Mentoring

Cod încorporat

Organizator: Asociatia Ceva de Spus
2018-07-10 - 2019-07-07
Dizabilități
Preia cod
Dorim să verificăm accesibilitatea trotuarelor.

Descriere Oportunitate

#Nuparcapetrotuar este noua campanie de conștientizare adresată de  tinerii cu dizabilități de la Asociația Ceva de Spus  întregii comunități.

Deplasarea pe trotuarele din Timișoara este îngreunată pentru toți de către mașinile parcate ilegal, însă pentru persoanele în scaun rulant este aproape imposibil să depășească un astfel de obstacol. De cele mai multe ori este dificil să coboare bordura, să intre pe carosabil și să reurce. Într-o astfel de situație trebuie să se întoarcă de obicei până la intersecție sau până în punctul în care bordura este coborâtă la nivelul solului și să se deplaseze pe stradă, expunându-se riscului de a fi accidentați de către mașini. Iar în această situație nu se află doar utilizatorii de scaun rulant, ci orice pieton. Am avut o întâlnire și cu reprezentanții Poliției Locale Timișoara, care ne-au asigurat de susținerea lor în aplicarea amenzilor pentru cei care parchează pe trotuare, pe trecerile de pietoni sau pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități.

„Fiind nevăzătoare, orice obstacol care îmi iese în cale atunci când mă deplasez poate să mă blocheze, să nu mai știu încotro să merg sau chiar să mă lovească. Poate oamenii nu conștientizează de multe ori, dar ei ne pot ajuta prin simplul fapt că nu parchează pe trotuare. Un mediu inaccesibil ne accentuează dizabilitatea și ne determină să ne izolăm în casă”, a declarat Simona Smultea, co-președinte la Asociația Ceva de Spus. 

Voluntarii ne pot sprijini însoțindu-ne în oraș, astfel încât să identificăm zonele în care se parchează pe trotuar și să semnalăm aceste cazuri Poliției Locale.

Imagini de la eveniment

Ai fost prezent la eveniment? Lasă-ți părerea!
Nu există recenzii

Cum aplic ca voluntar?

Voluntarul trebuie să poată să însoțească o persoană nevăzătoare, în scaun cu rotile sau cu dificultăți de deplasare. :
Înscrierile la acest proiect s-au inchis Duminică, 07 Iulie 2019

Descriere organizator

Asociația Ceva de Spus este formată și condusă de persoane cu dizabilități intilectuale și/sau fizice având trei obiective majore:

1. Accesibilizare - ne dorim o comunitate accesibilă tuturor persoanelor cu dizabilități, indiferent de dizabilitate (fizică, senzorială, intelectuală, etc.)

2. Dezinstituționalizare - momentan 18.000 persoane cu dizabilități trăiesc izolate în instituții rezidențiale de stat în condiții inumane. Noi ne dorim ca toate persoanele cu dizabilități să trăiască în comunitate în condiții decente.

3. Schimbarea mentalității - ne dorim ca oamenii să ne aprecieze pentru abilitățile pe care le avem și să nu ne judece pe baza dizabilității cu care confruntăm

Contactează organizator