Reapelarea saptamanala a varstnicilor singuri

În cadrul proiectului "Telefonul Varstnicului"

Cand:

Mar, 17 Ian 2017 - Vin, 31 Ian 2020

Unde:

Bucuresti

Domenii de activitate:

Grija socială Oameni în vârstă

Distribuie

Detalii proiect

Voluntari
Necesari: nelimitat
Înscriși: 4
Competențe necesare
Befriending, Buddying and Mentoring Consiliere, informare și asistență
Alte detalii
Transport asigurat: da

Cod încorporat

Organizator: Fundatia Principesa Margareta a Romaniei Romania
2017-01-17 - 2020-01-31
Grija socială Oameni în vârstă
Preia cod

Fisiere atașate

ghid-de-interviu---formular.doc
Prima linie telefonica de sprijin pentru varstnici

Descriere Oportunitate

TELEFONUL VARSTNICULUI este o linie telefonica gratuita si confidentială, destinata varstnicilor din Romania. La numarul de telefon 0800 460 001 pot suna varstnici care au nevoie de informare si consiliere, dar si daca se simt singuri, din pricina izolarii sociale foarte raspandite printre persoanele cu varsta de peste 65 de ani.


Pentru a putea raspunde rapid si cu suflet varstnicilor din Romania, proiectul se bazeaza pe:

- voluntari care sa ofere timp si dedicatie

- parteneri cu care sa colaboreze pentru rezolvarea situatiilor de abuz si a nevoilor specializate; 

- sustinatori si sponsori care sa asigure mentinerea deschisa a liniei pentru varstnicii nostri. 


Alinarea singuratatii bunicilor prin conversatie si ascultare se face cu sprijinul echipei noastre de voluntari, care, alaturi de operatorii specializati, ii apeleaza pe varstnici saptamanal, construind cu acestia frumoase relatii de prietenie. In acest sens, pentru a construi relatii de calitate si un impact de durata, ne dorim alaturi de noi persoane:

• deschise, sociabile, adaptabile, care dovedesc rabdare, disponibilitatea de a asculta si spirit de raspundere
• cu o puternica motivatie de a lucra cu persoanele varstnice. Motivatia poate fi personala, provenita din spirit civic sau comunitar
• care doresc un angajament de durata
• care impartasesc si respecta valorile programului, ale Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei si ale partenerilor sai

• cu o disponibilitate de timp de 2hr/saptamana (in cazul voluntariatului regulat) sau ocazional (in functie de disponibilitate si de necesitatile programului).


Cum poti deveni voluntar? 
Trimite formularul completat și cateva cuvinte prin care sa ne comunici intentia ta de voluntariat. Noi te vom contacta pentru a ne cunoste.

Te asteptam,

Echipa Telefonul Varstnicului

Alte informații

http://www.telefonulvarstnicului.ro/devino-voluntar/ https://www.facebook.com/TelefonulVarstnicului/
Ai fost prezent la eveniment? Lasă-ți părerea!
Nu există recenzii

Cum aplic ca voluntar?

Trimite formularul atasat completat și cateva cuvinte prin care sa ne comunici intentia ta de voluntariat. Noi te vom contacta pentru a ne cunoste. :
Înscrierea la acest proiect se face în baza confirmării din partea organizatorului
Participă

Localizare

Localitate: Municipiul Bucuresti, Bucuresti
Adresă: Sector 1

Descriere organizator

Fundaţia Principesa Margareta a României a fost înfiinţată în 1990 de Alteţa Sa Regală Principesa Moştenitoare Margareta a României cu sprijinul tatălui său, Majestatea Sa Regele Mihai I. Prin programele dezvoltate, Fundaţia urmăreşte să stimuleze voluntariatul şi să inspire spiritul comunitar în comunităţile în care se implică, specificul proiectelor fiind dat de caracterul lor intergeneraţional.

Fundaţia Principesa Margareta a României este una dintre puţinele organizaţii non-guvernamentale care derulează programe sociale dedicate seniorilor, cu sprijinul voluntarilor, într-o manieră intergeneraţională. De-a lungul timpului, Fundaţia a venit în sprijinul vârstnicilor din România prin programe menite să crească calitatea vieţii acestora.

Recunoscând diferitele efecte negative ale izolării sociale a vârstnicilor, Fundația a inițiat programul Telefonul Vârstnicului – o linie telefonică gratuită și confidențială care își propune să lupte pentru demnitatea umană și împotriva izolării și a singurătății, și pentru creșterea calității vieții vârstnicilor peste 65 de ani afectați de singurătate sau în risc de izolare socială.

La numărul de telefon 0800 460 001, persoanele vârstnice primesc informații de interes, sfaturi și îndrumare, din partea operatorilor specializați în asistență socială ai Fundației Principesa Margareta a României.

Linia telefonică este disponibilă între 08.00 și 20.00, de luni până vineri. De asemenea, linia poate fi accesată şi de către cei care doresc să semnaleze un abuz sau o situație dificilă a unui bătrân sau de vârstnicii singuri care simt nevoia de suport emoțional.

Contactează organizator