Activități de educație non-formală cu copii din medii dezavantajate

În cadrul proiectului "Voluntari pentru Centrul Comunitar Obor"

Cand:

Mar, 23 Ian 2018 - Lun, 31 Dec 2018

Unde:

Centrul Comunitar Obor

Domenii de activitate:

Copii Educație Servicii sociale

Distribuie

Detalii proiect

Voluntari
Necesari: nelimitat
Înscriși: 3
Competențe necesare
Activitatea tineret Arte, divertisment și muzică Sport

Cod încorporat

Organizator: CARUSEL
2018-01-23 - 2018-12-31
Copii Educație Servicii sociale
Preia cod
Ne adresăm celor cărora le place să lucreze cu copii și pasionaților de educație non-formală

Descriere Oportunitate

Centrul Comunitar Obor este un spațiu în care membrii comunității se întâlnesc pentru activități sociale, educative și culturale. Centrul contribuie la capacitarea copiilor din medii dezavantajate de a urma cursurile școlare și alte activități extracurriculare care pot sprijini procesul de integrare socială. De asemenea, activitățile din cadrul centrului contribuie la dezvoltarea personală a acestor copii și crește accesul lor la servicii socio-medicale.


În cadrul centrului desfășurăm ateliere de educație non-formală: cunoaștere personală și interpersonală, abilități de lucru în echipă, argumentarea ideilor, exerciții de concentrare, dicție, respirație, improvizație și atenție distributivă, drepturile copiilor, educație pentru sănătate, alfabetizare, terapie ocupațională (pictură, bijuterii handmade), reciclare creativă (string art din lemn și carton; instrumente muzicale plastic etc.; acvarii decorative din borcane reciclate; ghivece flori și legume din sticle de plastic reciclate; jucării pentru uzul personal al copiilor), experimente chimice folosind articole de uz casnic (bicarbonat sodiu, amidon, colorant alimentar, chibrituri, săpun lichid etc.), folosirea uneltelor de bricolaj în vederea deprinderii utilizării acestora, dar și în crearea jucăriilor. Copiii pot participa și la excursii, vizite la muzee, spectacole de teatru etc.


Centrul Comunitar Obor are și o componentă de asistență socială prin care se oferă sprijin pentru cei 20 de copii și familiile acestora în vederea facilitării accesului la servicii socio-medicale de specialitate: referire și acompaniere pentru obținerea actelor de identitate, (re)integrare în sistemul de învățământ, accesarea serviciilor medicale. De asemenea, copii și părinții acestora pot beneficia de o spălătorie socială, pot participa la free shop-uri sau la cine comunitare.


Programul Centrului este marți-joi, 09:00-16:00, evenimentele speciale (excursii, vizite la muzee etc) având loc de obicei în afara acestor ore.

Alte informații

https://www.facebook.com/CentrulComunitarObor/
Ai fost prezent la eveniment? Lasă-ți părerea!
Nu există recenzii

Cum aplic ca voluntar?

Voluntarii Centrului Comunitar Obor vor participa activ la desfășurarea atelierelor de educație non-formală sau la diverse evenimente organizate pentru copii (excursii, vizite la muzee, spectacole de teatru etc). De asemenea, voluntarii talentați pot să își transforme aceste talente sau abilități în activități în cadrul centrului: sesiuni de gătit, cursuri de dans, pictură, activități sportive etc. :
Înscrierile la acest proiect s-au inchis Luni, 31 Decembrie 2018

Organizator

Localizare

Localitate: Municipiul Bucuresti, Bucuresti
Adresă: Șoseaua Mihai Bravu 4, București, Romania

Descriere organizator


Contactează organizator