Terapie Ocupationala, Educatie Speciala, Strangere de fonduri

În cadrul proiectului "„Start in viata pentru tinerii cu autism”"

Cand:

Sâm, 14 Ian 2017 - Lun, 01 Ian 2018

Unde:

Bucuresti

Domenii de activitate:

Copii Dizabilități Sanatate mentală Reabilitare Servicii sociale

Distribuie

Detalii proiect

Voluntari
Necesari: nelimitat
Înscriși: 3

Cod încorporat

Organizator: Autism Romania
2017-01-14 - 2018-01-01
Copii Dizabilități Sanatate mentală Reabilitare Servicii sociale
Preia cod
Cautam persoane cu abilitati pentru a se implica in activitati terapeutice cu tineri cu autism.

Descriere Oportunitate

Proiectul „Start in viata pentru tinerii cu autism” a fost initiat de AUTISM ROMANIA cu scopul de  a raspunde unor nevoi stringente ale adolescentilor si tinerilor cu Tulburari din spectrul autismului si ale familiilor lor. Are ca obiectiv general cresterea capacitatii de integrare sociala a 20 de tineri cu autism, prin crearea unui Centru multifunctional de resurse in autism, a unui model de servicii adaptate pentru tineri cu TSA si parinti, precum si promovarea unui model de plan de tranzitie de la scoala la viata independenta pentru adolescentii cu autism ce implinesc varsta de peste 14 ani.


O alta problema abordata este cea a tinerilor cu autism inalt functional – Sindrom Asperger din perspectiva integrarii acestora prin munca. Prin acest proiect, 8 tineri cu Sindrom Asperger si autism inalt functional vor beneficia de consiliere vocationala si pregatire pentru gasirea si mentinerea unui loc de munca, vor fi sprijiniti sa capete, ca practicanti, experienta efectiva in diferite locuri de munca, utila in dezvoltarea personala si profesionala si, ca tinta finala, in angajare.

Proiectul este un raspuns la lipsa serviciilor adaptate nevoilor adolescentilor si tinerilor cu autism, servicii care sa tina seama de particularitatile acestora de perceptie, senzoriale, de invatare, comunicare, relationare, de intelegere a lumii. In acelasi timp proiectul marcheaza, si propune o solutie la, problema neconectarii reale si eficiente a scolii cu realitatea de dupa scoala, precum si lipsa programelor de insertie profesionala adaptate nevoilor persoanelor cu autism, principalele cauze pentru care adolescentii si tinerii cu autism care parasesc sistemul educational nu au nici o sansa sa se integreze efectiv in societate si sa duca o viata implinita ca adulti.


Familiile persoanelor cu autism, in special cele care ingrijesc tineri, nu beneficiaza de servicii de indrumare si sprijin de care au nevoie,  iar prin proiectul „Star in viata pentru tinerii cu autism” oferim cateva solutii si pe acest palier. Proiectul „Start in viata pentru tinerii cu autism” a inceput in luna iulie 2014.

Alte informații

Familiile persoanelor cu autism, in special cele care ingrijesc tineri, nu beneficiaza de servicii de indrumare si sprijin de care au nevoie, iar prin proiectul „Star in viata pentru tinerii cu autism” oferim cateva solutii si pe acest palier.

Imagini de la eveniment

Ai fost prezent la eveniment? Lasă-ți părerea!
Nu există recenzii

Cum aplic ca voluntar?

Proiectul este un raspuns la lipsa serviciilor adaptate nevoilor adolescentilor si tinerilor cu autism, servicii care sa tina seama de particularitatile acestora de perceptie, senzoriale, de invatare, comunicare, relationare, de intelegere a lumii. :
Înscrierile la acest proiect s-au inchis Luni, 01 Ianuarie 2018

Organizator

Localizare

Localitate: Municipiul Bucuresti, Bucuresti

Descriere organizator

Organizatia „AUTISM ROMÂNIA-Asociaţia Părinţilor Copiilor cu Autism” a fost înfiintata în septembrie 2001 de un grup de parinti care incercau sa gaseasca solutii la problemele copiilor lor cu autism, solutii pe care nu le gaseau in cadrul institutiilor publice de profil.  In acest demers li s-au alaturat si cativa profesionisti si prieteni.


Contactează organizator