Va sprijini un copil prin metoda Sandwork Expresiv

În cadrul proiectului "Recrutam voluntari pentru sprijin emotional copii"

Cand:

Mar, 01 Noi 2016 - Vin, 28 Apr 2017

Unde:

Bucuresti

Domenii de activitate:

Copii

Distribuie

Detalii proiect

Voluntari
Necesari: nelimitat
Înscriși: 0

Cod încorporat

Organizator: Asociatia Sol Mentis
2016-11-01 - 2017-04-28
Copii
Preia cod

Fisiere atașate

invitatie-pentru-voluntari-octombrie-2016.docx
Sandwork Expresiv este o metoda transculturala, non-verbala de sprijin psihologic

Descriere Oportunitate

Lucrul expresiv cu nisip (Sandwork Expresiv®) este o metoda transculturala si non-verbala de sprijin psihologic aplicabila in situatiile in care ajutorul psihoterapeutic nu este disponibil. Aceasta metoda se practica in mai multe tari datorita implicarii voluntarilor care sunt formati si supervizati de catre traineri ai Asociatiei Internationale de Sandwork Expresiv® (International Association for Expressive Sandwork – IAES).

De ce Sandwork Expresiv®?

Desi ajutorul material, economic este necesar pentru a usura si imbunatati viata copiilor vulnerabili din medii defavorizate acesta NU este suficient. Multi din acesti copii cresc fara a avea sansa de a-si activa resursele psihologic necesare pentru gestiona, a depasi si a se adapta la realitatea dură cu care se confruntă si aici vorbim de probleme ca lipsa unui atașament sigur cu un adult, traume psihologice legate de abandon şi abuzuri fizice şi/sau sexuale, neglijare extremă, lipsa de stimulare corespunzătoare pentru dezvoltarea aptitudinilor cognitive, motrice, emoționale şi de socializare.

Dorim sa va invitam sa participati la procesul de formare a voluntarilor in aceasta metoda.

Trainingul initial al voluntarilor va consta in 16 de ore de formare, teoretica si practica (2 zile) si va avea loc la sfarsitul lunii octombrie, datele si locatia exacta urmand a fi communicate ulterior voluntarilor selectionati.

Aceasta formare pentru voluntariat nu implica niciun cost, insa necesita ca dumneavoastra sa aveti disponibilitatea de a parcurge modulul formativ initial si de a va dedica saptamanal cate o ora, timp de 5 luni de lucru cu copiii, si periodic sa participati la grupurile de suport (detalii formare facilitator in metoda Sandwork Expresiv).

Pentru a confirma alegerea dumneavoastra de a participa la formarea ca voluntar este necesar sa ne trimiteti CV-ul dumneavoastra si o aplicatie pentru participarea in programul de Sandwork Expresiv® (download aici) pana pe data de 15 octombrie 2016 la adresa de mail office@solmentis.ro  si sa fiti apoi prezenti la un scurt interviu cu trainerii responsabili de proiecte.

Ai fost prezent la eveniment? Lasă-ți părerea!
Nu există recenzii

Cum aplic ca voluntar?

Recrutam voluntari pentru participarea in proiecte de sprijin emotional pentru copii din medii defavorizate care se vor desfasura in Bucuresti. :
Înscrierile la acest proiect s-au inchis Sâmbătă, 15 Octombrie 2016

Descriere organizator

Asociatia Sol Mentis este o organizatie non-guvernamentala si non-profit infiintata in anul 2013 de catre o echipa de profesionisti in domeniul psihologiei. Dorinta noastra este sa oferim copiilor, parintilor si profesorilor acces la programe de educatie cu suflet prin educatie parentala, educatie etica si sprijin emotional pentru copii si tineri. 

Contactează organizator