Ajutor la teme pentru copii si adolescenti din Ferentari (6-17ani)

În cadrul proiectului "Clubul de Educatie Alternativa"

Cand:

Mar, 16 Oct 2018 - Mie, 31 Iul 2019

Unde:

Școala Generală Petrache Poenaru nr 147 (Strada Bacău nr 1, București) si Școala Gimnazială nr 136 (Prelungirea Ferentari nr 68, București)

Domenii de activitate:

Educație

Distribuie

Detalii proiect

Voluntari
Necesari: nelimitat
Înscriși: 3
Competențe necesare
Activitatea tineret Predare, instruire și ghidare

Cod încorporat

Organizator: Policy Center for Roma and Minorities
2018-10-16 - 2019-07-31
Educație
Preia cod
Ajutor la teme (română, matematică, engleză), activități sportive, artistice - Clubul de Educație Alternativă

Descriere Oportunitate

Clubul de Educație Alternativă este un spațiu sigur, deschis și creativ pentru tinerii si copiii care locuiesc în zona de tip ghetou din Ferentari. Scopul nostru este de a prezenta o alternativă pentru copiii cu rezultate slabe la invatatura prin oferirea de resurse necesare pentru a rupe ciclul marginalizării, al sărăciei și al lipsei de speranță în care se află cu ajutorul sportului, al educației și al activităților artistice. Dorim să favorizăm incluziunea socială și să luptăm impotriva discriminării și a prejudecăților negative cu care se confruntă tinerii romi.


Clubul de Educatie Alternativă oferă o varietate de activități: fotografie, desen, teatru, muzică, lucru manual, jurnalism, story-telling, engleză, sprijin la lecții, educație financiară, mentorat și consiliere pentru copiii care locuiesc în Ferentari.


Mulți copii au nevoie de sprijin la lecții pentru a dobandi cunoștintele necesare nivelului lor școlar, îndeosebi la română, matematică și engleză. Aici este și nevoia noastră principală de voluntari. Alte activități mai pot fi incluse în cadrul voluntariatului, cum ar fi sprijinirea asistenților educaționali in cadrul celorlalte ateliere sau participarea la evenimente ale asociatiei. Suntem deschiși la idei noi, atâta timp cât propunerea este acceptată de coordonatorul Clubului de Educație Alternativa si de echipa educațională.


Activitățile Clubului de Educație Alternativă se desfășoară de regulă în timpul săptămanii, de luni până vineri, între orele 12.00 și 16.00. Căutăm voluntari care să fie dispuși să se implice pentru o perioadă de  cel puțin 3 luni, 2h pe săptămână. 


Dacă nu sunteți disponibili în timpul săptămânii, există posibilitatea de a participa la activitățile care se desfășoară în week-end (sprijin la lecții, fotbal), de regulă în prima parte a zilei.


Avem nevoie de oameni care să poată lucra cu copii din medii vulnerabile, care cred în misiunea și în valorile noastre, au spirit de inițiativă și știu să lucreze în echipă.


Voluntariatul se desfașoară pe baza unui contract de voluntariat. Toți voluntarii noștri trebuie să agreeze politica de protecție a copilulului și un acord de confidențialitate.

Ai fost prezent la eveniment? Lasă-ți părerea!
Nu există recenzii

Cum aplic ca voluntar?

Scrie-ne un mail pe adresa office@policycenter.eu în care ne explici de ce ești interesat/ă de Clubul de Educație Alternativă, care este intervalul orar în care ești disponibil/ă, zilele de disponibilitate (în timpul săptămânii sau în week-end) și pentru ce perioadă vrei să te implici. Noi vom stabili o întâlnire pentru a vedea care sunt așteptările tale și să definim împreună activitățile.

:
Înscrierile la acest proiect s-au inchis Miercuri, 31 Iulie 2019

Descriere organizator

Policy Center for Roma and Minorities este o organizaţie non-guvernamentală, non-profit, de tip think-tank, înfiinţată în România în anul 2008, care acţionează în vederea soluţionării problemelor legate de incluziunea socială a romilor şi a celorlalte minorităţi etnice.


Credem că fiecare fiinţă umană are dreptul de a-şi cunoaşte şi valorifica potenţialul, indiferent de identitatea, etnia sau grupul minoritar căruia îi este asociat sau al cărui membru este.

Contactează organizator