Monitorizarea activității Primăriei Capitalei și a Consiliului General

În cadrul proiectului "Nu Aștepta Super Eroi"

Cand:

Lun, 06 Feb 2017 - Dum, 30 Apr 2017

Unde:

București

Domenii de activitate:

Drepturile omului și drepturi cetățenești

Distribuie

Detalii proiect

Voluntari
Necesari: 2
Înscriși: 2

Cod încorporat

Organizator: Centrul de Resurse pentru participare publică
2017-02-06 - 2017-04-30
Drepturile omului și drepturi cetățenești
Preia cod
Ne adresăm celor interesați să facă din Primăria Capitalei o instituție transparentă și responsabilă

Descriere Oportunitate

În prezent, ca să ajungi la un consilier din Consiliul General al Municipiului Bucureşti sau la Primar trebuie să fii un luptător de guerilla bine dotat (cu informaţii, cu perseverenţă, cu formulare şi legi, cu timp să cauţi informaţii) care să îşi taie drum printr-o junglă (site-ul neprietenos al primăriei, căutarea anunţurilor pentru dezbateri, care articol din lege îţi dă dreptul să ceri ceva, cine sunt aleşii noştri şi la ce număr îi poţi suna).


În aceste condiţii, am început campania „Nu aştepta supereroi, cere-ţi oraşul înapoi”, o campanie pornită de la convingerea noastră că fiecare bucureştean are dreptul să ia parte la deciziile luate de Primărie şi Consiliu cu privire la Bucureşti. Este un drept garantat într-o democraţie şi stipulat în mai multe legi.


De la teorie la practică este însă un drum adesea anevoios. Noi, echipa CeRe, care avem în misiune să acţionăm pentru ca deciziile luate de autorităţi să corespundă nevoilor şi dorinţelor cetăţenilor şi altor actori sociali, ne-am mobilizat pentru a desţeleni drumul participării la nivel de Capitală.


Viziunea noastră este un Consiliu şi o Primărie care au în faţă o cale largă, bătătorită, accesibilă şi unei mame cu cărucior, şi unui pensionar fără internet, şi unui angajat dintr-o corporaţie care are un smart phone conectat la internet şi, în general, oricărui cetăţean activ, grup sau organizaţie care doreşte să facă ceva pentru ca oraşul în care locuieşte să fie mai bun.


Această campanie îşi propune să convingă Primarul şi Consiliul General al Bucureştiului să creeze cadrul (drumul, treptele, rampa, uşa, ghişeul, site-ul, sala) prin care cetăţenii pot să intre uşor în dialog cu aleşii lor. O listă detaliată a cerinţelor noastre găsești aici.


Mai multe informații despre proiect pe http://nuasteptasupereroi.ro


Activitățile pe care le va desfășura voluntarul:


  • Monitorizează activitatea primăriilor și consiliilor din București pentru a depista nereguli si derapaje cu privire la transparenta acestor institutii

  • Actualizează pagina campaniei NuAșteptaSuperEroi.ro cu informații relevante

  • Trimite cereri și sesizări către primării, participă la ședinte de consiliu local etc.

  • Participă la elaborarea strategiei de campanie NASE


Beneficiile voluntarului:

  • Contract de voluntariat

  • Experiență de învățare despre drepturi cetățenești, administrație locală și activism civicAi fost prezent la eveniment? Lasă-ți părerea!
Nu există recenzii

Cum aplic ca voluntar?

Prin completarea formularului goo.gl/VRnPFQ până la data de 31 ianuarie 2017. Pentru întrebări, poți lua legătura cu noi pe email la nicoleta@ce-re.ro :
Înscrierile la acest proiect s-au inchis Marți, 31 Ianuarie 2017

Localizare

Localitate: Municipiul Bucuresti, Bucuresti
Adresă: Strada Sublocotenent Zaharia 22, București, Romania

Descriere organizator

CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică s-a născut din convingerea că hotărârile despre bunul mers ale unei comunităţi, fie ea oraş, comună sau chiar ţară, trebuie luate de cei care guvernează împreună cu cei care locuiesc acolo. Credem că organizațiile și grupurile de cetățeni trebuie să-și facă vocea auzită atunci când au ceva de spus în decizii publice care îi privesc. Pentru a face aceste lucruri posibile, CeRe a dezvoltat un program de asistență în advocacy și organizare comunitară în cadrul căruia sprijină grupuri civice și organizații să lupte pentru cauzele în care cred. De asemenea, CeRe a inițiat și a derulat propriile campanii de advocacy pentru a limita piedicile puse în calea participării civice și politice (inițierea campaniei Nu Aștepta Super Eroi pentru transparentizarea Primăriei și Consiliul General al Municipiului București sau implicarea în coaliția Politică fără Bariere care a militat și a reușit, printre altele, să obțină reducerea numărului de membri fondatori pentru înființarea unui partid politic).

Contactează organizator