În cadrul proiectului "Centrul de Suport Educational Bucuresti"

Cand:

Mar, 17 Feb 2015 - Mar, 15 Sep 2020

Unde:

Domenii de activitate:

Copii Educație Servicii sociale

Distribuie

Detalii proiect

Voluntari
Necesari: 20
Înscriși: 8
Competențe necesare
Predare, instruire și ghidare

Cod încorporat

Organizator: Fundatia Inocenti - Filiala Bucuresti
2015-02-17 - 2020-09-15
Copii Educație Servicii sociale
Preia cod

Fisiere atașate

Descriere Oportunitate

Programul de Suport Educațional și de Integrare Socială desfășurat de Fundația INOCENȚI – Filiala București a fost inițiat în anul 2011, iar în prezent de desfășoară în mai multe locații:


Locatie: Scoala Gimnaziala nr.31 – sector 2, Bucuresti

La CSE 1 sunt inscrisi 25 de copii, elevi in ciclul primar ce prezinta risc ridicat de abandon scolar.

Interventia ii vizeaza atat pe cei mici, cat si pe ceilalti membri ai familiilor, urmarindu-se o imbunatatire calitativa si pe termen lung a conditiei lor sociale.

Ce activitati desfasuram aici?

Copiii vin zilnic la CSE 1, de luni pana joi, in intervalul 12.00-16.00.

Aici sunt ajutati de catre colegi si voluntari sa-si indeplineasca sarcinile scolare pentru a doua zi, sa recupereze lacunele de cunostinte pe care le-au acumulat in timp, participa la ore suplimentare de cultura generala (inclusiv cursuri de limba engleza), iar cand e treaba gata… ne si jucam un pic!

Cand vremea ne permite, iesim in parc, vizitam muzee, mergem la teatru, incercam sa completam copilarii ce erau pe cale sa fie distruse din cauza neglijentei sau/si a lipsei de resurse a celor din jur.

O data pe an organizam o mini-tabara. Plecam cu mic cu mare (copii, colegi, voluntari) si petrecem cateva zile impreuna, adunam amintiri frumoase, descoperim lumea din care facem parte. Acesti micuti ies din comunitatea de apartenenta doar alaturi de noi, cu ocaziile pe care noi le identificam; parintii/ familia nu isi permit si/sau nu valorizeaza importanta acestor momente.

In plus, lunar au loc intalniri individuale de consiliere si grupuri de suport.

Pentru parinti si ceilalti membri ai familiilor se asigura consiliere juridico-administrativa, consiliere psihologica, orientare profesionala s.a. Se lucreaza zilnic cu ei, obiectivul final fiind Adultul Responsabil.. de el si de cei care depind de el.

Alte informații

Proiect finantat United Way Romania
Ai fost prezent la eveniment? Lasă-ți părerea!
Nu există recenzii

Cum aplic ca voluntar?

Localizare

Localitate: Municipiul Bucuresti, Bucuresti
Adresă: Stație 182 282, Bulevardul Lacul Tei, București, România

Descriere organizator

Fundatia Inocenti sprijina copii si familii aflate in situatii de risc si previne abandonul maternal. Fundatia promoveaza valori si principii desprinse din Conventia internationala privind drepturile copilului. 


Viziunea noastra este aceea de a ne asigura ca toti copiii cu nevoi speciale sau dezavantajati din punct de vedere socio-economic primesc sprijinul de care au nevoie pentru a-si atinge potentialul maxim. Ne desfasuram munca sperand la ziua in care viitorul niciunui copil nu va fi limitat de mediul socio-economic din care provine, cand parinti, comunitati si autoritati ale statului vor lucra impreuna pentru a sprijini acest ideal.


Personalul si programele noastre: inspira incredere, creeaza solutii, dovedesc integritate, arata respect, impartasesc expertiza, se concentreaza pe sustenabilitate, raporteaza transparent, initiaza schimbari, isi asuma responsabilitati si ii sustin pe cei aflati in grija noastra.

Contactează organizator