Va însoți persoana cu dizabilitate în diferite locații din comunitate.

În cadrul proiectului "Sprijin pentru persoane cu dizabilități"

Cand:

Mar, 10 Iul 2018 - Dum, 07 Iul 2019

Unde:

Timișoara

Domenii de activitate:

Dizabilități

Distribuie

Detalii proiect

Voluntari
Necesari: nelimitat
Înscriși: 3
Competențe necesare
Îngrijire

Cod încorporat

Organizator: Asociatia Ceva de Spus
2018-07-10 - 2019-07-07
Dizabilități
Preia cod
Ne adresăm persoanelor adulte cu dizabilitate fizică sau intelectuală.

Descriere Oportunitate

Lucrurile care aparent par banale pentru oameni în general, pot fi tare complicate pentru persoanele cu dizabilități. Membrii Ceva de Spus se concentrează pe schimbarea situației generale a persoanelor cu dizabilități, dar pentru a face acest lucru în mod eficient trebuie să asigurăm serviciile de bază specifice dizabilități fiecăruia dintre ei.Grupul fiind unul foarte divers și nevoile sunt extrem de diverse: unii au nevoie doar de însoțire din punctul A în punctul B, alții au nevoie de ajutor în locuința proprie trăind singuri (curățenie, gătit câteva ore pe săptămână). Avem membri care ies din casă doar când merge persoana de suport să îi aducă la ședințe sau la activitățile noastre.

Ne dorim ca toate persoanele să aibă o viață cât se poate de echilibrată și obișnuită, de aceea este foarte important ca membrii noștri și nu numai să simtă cu adevărat că trăiesc în comunitate și nu izolați între pereții blocului. Din păcate, din cauza lipsei serviciilor de sprijin, aceștia se confruntă cu dificultăți chiar și pentru îndeplinirea nevoilor de bază. În cazul unei scrântiri banale de gleznă o colegă a noastră nu a mâncat toată ziua pentru că nu se putea deplasa prin casă și locuiește singură. Avem colegi cu dizabilități fizice severe care în cazul unor urgențe medicale ale părinților rămân singuri în casă fără niciun sprijin zile întregi. O altă colegă nevăzătoare are nevoie să-și facă perfuzii lunar, dar dacă nu merge cineva cu ea la spital nu o bagă nimeni în seamă cu orele, ne văzând nici nu poate aborda doctorii sau asistentele. Și acestea sunt câteva exemple banale, dar care chiar pot pune în pericol viețile lor.

Avem nevoie de voluntari care să însoțească persoanele cu dizabilitate la cumpărături, la medic, sau pur și simplu să meargă la o terasă și să bea un suc. Unii membri, cum ar fi persoanele nevăzătoare, ar putea avea nevoie de ajutor la curățenie, sortat și aranjat lucrurile în locuință. Activitățile concrete în care se pot implica voluntarii vor fi însă stabilite de comun acord cu cei doi.

Ai fost prezent la eveniment? Lasă-ți părerea!
Nu există recenzii

Cum aplic ca voluntar?

Nu este nevoie de nici o calificare specială, doar de disponibilitatea de a ajuta, cu program flexibil, una sau mai multe persoane cu dizabilități. :
Înscrierile la acest proiect s-au inchis Duminică, 07 Iulie 2019

Descriere organizator

Asociația Ceva de Spus este formată și condusă de persoane cu dizabilități intilectuale și/sau fizice având trei obiective majore:

1. Accesibilizare - ne dorim o comunitate accesibilă tuturor persoanelor cu dizabilități, indiferent de dizabilitate (fizică, senzorială, intelectuală, etc.)

2. Dezinstituționalizare - momentan 18.000 persoane cu dizabilități trăiesc izolate în instituții rezidențiale de stat în condiții inumane. Noi ne dorim ca toate persoanele cu dizabilități să trăiască în comunitate în condiții decente.

3. Schimbarea mentalității - ne dorim ca oamenii să ne aprecieze pentru abilitățile pe care le avem și să nu ne judece pe baza dizabilității cu care confruntăm

Contactează organizator