În cadrul proiectului "Centrul de suport educational Catelu Glina"

Cand:

Vin, 20 Feb 2015 - Mar, 15 Sep 2020

Unde:

Domenii de activitate:

Copii Educație Servicii sociale

Distribuie

Detalii proiect

Voluntari
Necesari: 10
Înscriși: 0
Competențe necesare
Predare, instruire și ghidare

Cod încorporat

Organizator: Fundatia Inocenti - Filiala Bucuresti
2015-02-20 - 2020-09-15
Copii Educație Servicii sociale
Preia cod

Fisiere atașate

Descriere Oportunitate

Programul educational si de integrare sociala desfasurat de Fundatia INOCENTI – Filiala Bucuresti a fost initiat in anul 2011, iar in prezent este compus din: 

Centrul de Suport Educational Bucuresti (CSE 1)

Serviciul Suport Educational Tineri (SET)

Centrul de Suport Educational Glina, jud. Ilfov (CSE 2)


Locatie: Scoala Gimnaziala nr.2 – Sat Catelu, comuna Glina, jud. Ilfov

La CSE 2 sunt inscrisi in prezent 16 copii, elevi in ciclul primar ce prezinta risc ridicat de abandon scolar.

Interventia de aici (activitati, planul de actiune) urmeaza pattern-ul CSE 1, rezultatele foarte bune obtinute in Bucuresti formand premisele necesare deschiderii celui de-al doilea centru.

Programul de lucru a fost adaptat programului scolii partenere, activitatile directe desfasurandu-se zilnic, de luni pana joi, in intervalul 12.00 – 16.00.

De ce Catelu?

Proiectul nu se adreseaza tuturor localnicilor, ci doar acelei comunitati de dimensiuni considerabile care prezinta dificultati socio-economice (somaj, lipsa pregatirii profesionale, familii monoparentale sau cu multi copii, etc)

Copiii intampina dificultati scolare existand riscul abandonului si marginalizarea.

Inca de la inceputul proiectului, echipa de program a inceput procesul de integrare scolara a copiilor, insa inscrierea si monitorizarea nu sunt suficiente pentru a-i mentine in scoala. Ei au nevoie de ajutor zilnic, de noi resurse si noi modele de urmat.

Asa a aparut planul pentru infiintarea CSE 2, iar in data de 28.03.2013 am deschis portile pentru cei mici.

Resursele noastre au fost de la bun inceput limitate, insa acesti copii au nevoie de ajutor, iar mai tarziu, pentru ei, poate insemna niciodata. Nevoia de voluntari este foarte mare si asteptam inscrieri noi.

Alte informații

La CSE 2 se ajunge foarte usor din Bucuresti, cu metroul pana la statia Anghel Saligny apoi 7 minute de mers pe jos pana la scoala. _______________________________________________________________________________________________ Proiect finantat cu ajutorul Fondation D'Harcourt si United Way Romania.
Ai fost prezent la eveniment? Lasă-ți părerea!
Nu există recenzii

Cum aplic ca voluntar?

Localizare

Localitate: Catelu, Ilfov
Adresă: Șoseaua Libertății no.21, Cățelu 077106, România

Descriere organizator

Fundatia Inocenti sprijina copii si familii aflate in situatii de risc si previne abandonul maternal. Fundatia promoveaza valori si principii desprinse din Conventia internationala privind drepturile copilului. 


Viziunea noastra este aceea de a ne asigura ca toti copiii cu nevoi speciale sau dezavantajati din punct de vedere socio-economic primesc sprijinul de care au nevoie pentru a-si atinge potentialul maxim. Ne desfasuram munca sperand la ziua in care viitorul niciunui copil nu va fi limitat de mediul socio-economic din care provine, cand parinti, comunitati si autoritati ale statului vor lucra impreuna pentru a sprijini acest ideal.


Personalul si programele noastre: inspira incredere, creeaza solutii, dovedesc integritate, arata respect, impartasesc expertiza, se concentreaza pe sustenabilitate, raporteaza transparent, initiaza schimbari, isi asuma responsabilitati si ii sustin pe cei aflati in grija noastra.

Contactează organizator