În cadrul proiectului "serviciul de suport educational tineri SET"

Cand:

Mar, 24 Feb 2015 - Mar, 15 Sep 2020

Unde:

Domenii de activitate:

Tineret Servicii sociale

Distribuie

Detalii proiect

Voluntari
Necesari: nelimitat
Înscriși: 3

Cod încorporat

Organizator: Fundatia Inocenti - Filiala Bucuresti
2015-02-24 - 2020-09-15
Tineret Servicii sociale
Preia cod

Descriere Oportunitate

Locatie: Scoala Gimnaziala nr.31 – sector 2, Bucuresti

SET este destinat tinerilor care au ajuns la un nivel educational foarte ridicat fata de media comunitatii de apartenenta si care prezinta risc crescut de esec in ceea ce priveste continuarea studiilor (nepromovarea examenelor finale).

SET sprijina in prezent 16 tineri proveniti din familii cu grave dificultati socio-financiare, elevi in anii terminali de gimnaziu si liceu (o parte dintre acestia sunt chiar fratii mai mari ai copiilor de la CSE 1).

Acest serviciu a luat nastere ca urmare a diversificarii activitatilor de la CSE 1. Implicand in program si ceilalti membri ai familiilor, am cunoscut tineri ambitiosi, responsabili, exceptii pentru lumea lor, dar neajutorati. Cumva, prin resursele proprii, au reusit sa-si continue educatia, sa promoveze clasele, chiar daca dificultatile din familie au fost uneori foarte mari. Acestia au ajuns la un nivel educational ridicat, dar au lacune mari de cunostinte si, daca nu sunt ajutati, drumul lor se va opri prea devreme, nemeritat si dureros.

Ce activitati desfasuram aici?

Tinerii beneficiaza saptamanal de suport specializat oferit de catre voluntarii programului, in functie de planurile educationale individuale.

Astfel, zilnic, in intervalul 15.00-19.00, au loc sedinte/ meditatii la disciplinele ce fac obiectul examinarilor finale: limba si literatura romana, matematica, biologie, limba engleza, informatica etc.

Scopul final: promovarea examenelor nationale.

Cu sprijinul United Way desfasuram un program de mentorat/tutorat. 6 voluntari recrutati de catre United Way sprijina tineri si copii din cadrul Programului de Prevenire a Esecului Scolar.

Interventia este completata de grupurile de suport organizate de catre psiholog, consiliere si orientare profesionala, activitati recreative menite sa favorizeze insertia socio-profesionala eficienta s.a.

Toti tinerii beneficiari sunt si voluntari la CSE 1, avand ocazia astfel sa dea celor mai in nevoie o mana de ajutor, asa cum si ei au primit, prin intermediul SET, un sprijin.

Alte informații

Proiect finantat de United Way Romania.
Ai fost prezent la eveniment? Lasă-ți părerea!
Nu există recenzii

Cum aplic ca voluntar?

Localizare

Localitate: Municipiul Bucuresti, Bucuresti
Adresă: Bulevardul Lacul Tei 116, București, România

Descriere organizator

Fundatia Inocenti sprijina copii si familii aflate in situatii de risc si previne abandonul maternal. Fundatia promoveaza valori si principii desprinse din Conventia internationala privind drepturile copilului. 


Viziunea noastra este aceea de a ne asigura ca toti copiii cu nevoi speciale sau dezavantajati din punct de vedere socio-economic primesc sprijinul de care au nevoie pentru a-si atinge potentialul maxim. Ne desfasuram munca sperand la ziua in care viitorul niciunui copil nu va fi limitat de mediul socio-economic din care provine, cand parinti, comunitati si autoritati ale statului vor lucra impreuna pentru a sprijini acest ideal.


Personalul si programele noastre: inspira incredere, creeaza solutii, dovedesc integritate, arata respect, impartasesc expertiza, se concentreaza pe sustenabilitate, raporteaza transparent, initiaza schimbari, isi asuma responsabilitati si ii sustin pe cei aflati in grija noastra.

Contactează organizator