“Strangerea de fonduri – motivatie si impact” – prima intalnire a comunitatii DeBunavoie.ro

Miercuri, 7 februarie, a avut loc prima intalnire a comunitatii DeBunavoie.ro. Subiectul ales pentru aceasta a fost strangerea de fonduri, din perspectiva motivatiei celor implicati in aceasta activitate si a impactului ei.

Am ales sa conversam pe aceasta tema deoarece multe ONG-uri si-au manifestat ingrijorarea in legatura cu efectele ultimelor modificari legislative in domeniul fiscal. Mai mult, am inteles tot de la reprezentantii lor ca este dificil de atras voluntari care sa sprijine organizatiile facand fundraising. 
 
Intalnirea nu si-a propus sa fie una teoretica. Scopul ei a fost ca participantii sa simta entuziasm in timpul conversatiei in legatura cu visele lor, sa creeze conexiuni si sa ramana cu increderea ca si ei pot reusi, ca atunci cand au un vis si pofta de viata pot deveni contagiosi si isi pot gasi partenerii care sa-i sprijine, indiferent de dificultatile survenite pe parcurs. Sa structureze actiunile de strangere de fonduri in jurul conceptului de parteneriat pe termen lung, cu toata atentia necesara realizarii lui. 
 
Cine pot fi acesti parteneri si unde ii poti gasi? 
 
Un expert in strangerea de fonduri cu o experienta remarcabila si cu un simt al umorului pe masura, cum este Cristiana Ionescu, Fundraiser, friendraiser, flower-raiser, pearls lover&bike rider at Dreamcatchers Romania si creatoarea Edulier  
 
Orice firma sau persoana intalnita in drumul spre birou, asa cum le descopera si transforma in parteneri Beatrice Ionescu,  Fundraising Manager&Sport Events Enthusiast la Asociatia de Terapie Comportamentala Aplicata 
 
Un angajat al unei companii care isi doreste sa ajute cu tot ce poate si este determinat sa-si implice si colegii in actiunile lui si sa schimbe mentalitati, asa cum sunt Andrea Olah, coordonatoarea echipei de voluntari a OTP Bank si Valentin Roman, angajat Oracle si voluntar entuziast al Teach for Romania. 
 
Ei au fost vorbitorii nostri si le suntem recunoscatori pentru ca au impartasit din experienta lor cu noi, atat din postura de creator sau fundraiser al unui ONG, cat si din cea de voluntar entuziast si dornic sa sprijine eforturile ONG-urilor. 
 
S-au transmis foarte multe informatii utile in timpul conversatiei. Pentru cei care nu au putut ajunge, comunicam aici doar o foarte scurta invatatura:
 
1. primesti bani atunci cand ceri
2. donatiile se fac in majoritatea cazurilor cash
3. 35 de RON donatia medie
4. de 4 ori pe an doneaza in medie o persoana
 
Dar in primul rand este important sa ne reamintim ca peste tot in jurul nostru sunt OAMENI cu un suflet, potentiali parteneri la indeplinirea viselor noastre in beneficiul celor care au nevoie de ajutor. Trebuie sa avem incredere si curaj sa solicitam implicarea lor si apoi sa le multumim pentru ca au facut-o.
 
Ne-au fost alaturi la aceasta intalnire prietenii de la Decat o Revista, carora le multumim pentru sprijin!
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *